Şampiyonlar Ligi kupası Barcelona'nın

Barcelona şampiyonluğu finalde geçen yılın şampiyonu İngiliz ekibi Manchester United'ı 2-0 yenerek kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ROMA - Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2008-2009 sezonunun şampiyonluğunu, finalde geçen yılın şampiyonu İngiliz ekibi Manchester United'ı 2-0 yenen İspanya'nın FC Barcelona takımı kazandı.

İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda 75 bin seyirci önünde yapılan ve İsviçreli hakem Massimo Busacca'nın yönettiği maçta FC Barcelona, ilk yarıyı 10. dakikada Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o'nun golüyle 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıda 70. dakikada Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin ayağından bir gol daha kazanan FC Barcelona, maçtan 2-0 galip ayrılarak, bu sezon 54.'sü düzenlenen kupada 3. şampiyonluğuna ulaştı.

FC Barcelona, daha önce bu kupada 1991-1992 ve 2005-2006 sezonlarında şampiyonluk kazanmıştı.

Kupada 3 şampiyonluğu bulunan Manchester United ile 1991'deki Avrupa Kupa Galipleri final mücadelesinden sonra ilk kez bir Avrupa kupası finalinde karşılaşan FC Barcelona, böylece bu kupada İspanya'ya 12. şampiyonluğu getirirken, rakibine karşı da 11. resmi maçta 3. galibiyetini elde etti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu FC Barcelona, Avrupa Süper Kupa maçında, UEFA Kupası sahibi Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile karşılaşacak.