Şampiyonluk umudu son haftaya kaldı

Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 6-0'la devirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de Ankaragücü'nü 6-0 yenen Fenerbahçe puanını 79'a yükselterek 2010-2011 sezonunun son haftasına averajla lider girdi. Fenerbahçe'nin şampiyonluk umudu, daha önce iki kez acı tecrübeler yaşadığı son haftaya kaldı.

Ankaragücü karşısında 3'ü penaltıdan olmak üzere toplam 6 gol bulan sarı-lacivertli ekip, maç sonunda taraftarıyla büyük bir sevinç yaşadı. Önce saha ortasında toplanan sarı-lacivertli ekipte teknik heyet ve yedek oyuncular sahada mücadele edenleri kutlarken, daha sonra birlikte tribünlere giderek tezahürat yaptı. Uzun süre sahada kalan sarı-lacivertliler, kendilerini çağıran taraftar gruplarını kırmayarak tezahüratlar eşliğinde son hafta öncesi alınan bu farklı galibiyetin sevincini yaşadı.

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında aldığı 6-0'lık skorla bu sezon ligde en farklı galibiyetine ulaştı. Ligde 2010-2011 sezonuna 15 Ağustos 2010'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'u 4-0 yendiği maçla farklı bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, kapanış maçında Ankaragücü'nü 6-0 ile geçerek farklı bir skor elde etti.

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza, Ankaragücü karşısında attığı 5 golle adeta yıldızlaştı. Sarı-lacivertli ekibin ilk 3 golünü penaltılardan kaydeden Alex, daha sonra rakip filelere 2 gol daha atarak gecenin skorunun belirlenmesinde en etkili isim oldu. Alex, gol krallığı yarışında ligin bitimine 1 hafta kala gol sayısını 27'ye yükseltti. Bu arada, Alex'in takımı adına frikikten kaydettiği 5. gol öncesi Mehmet Topuz ile diyaloğu dikkati çekti.

Ankaragücü karşısında ikinci yarıda farka giden Fenerbahçe'de taraftar büyük bir coşku yaşadı. Sarı-lacivertli futbolcuların farkı açan golleri tribünleri şampiyonluk havasına sokarken, bütün stat söylenen şampiyonluk şarkılarına eşlik etti.

Yine son haftaya kaldı

Geçen sezon ligin son haftasına bir puanla Bursaspor'un önünde yer alarak 73 puanla lider giren Fenerbahçe, 34. haftada Kadıköy'de Trabzonspor karşısında aldığı 1-1'lik beraberlikle, şampiyonluğu son hafta maçını kazanan Bursaspor'a bırakmıştı.

Sarı-lacivertli ekip, "Son hafta şoku"nu daha önce de 2005-2006 sezonunda yaşamıştı. Denizlispor deplasmanında aldığı 1-1'lik beraberlikle şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a bırakan Fenerbahçe'de son hafta yaşanan hüsran teknik direktör Christoph Daum'un da sonu olmuştu.

Ankaragücü karşısında bu akşam aldığı galibiyetle puanını 79'a yükselten Fenerbahçe, kendisiyle aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla önünde yer alıyor.

Ligin son haftasında Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor, Trabzonspor ise Kardemir Karabükspor'un konuğu olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir