S&P: Not artışı, ihracat odaklı büyümeye bağlı

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, "Türkiye kaynaklarını hızla ihracat odaklı büyümeye yönlendirebilirse kredi notu yükselebilir" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kaynaklarını hızla ihracat odaklı büyümeye yönlendirebilecek bir esneklik göstermesi halinde kredi notunu yükseltebileceğini belirtti.
S&P tarafından yayımlanan ve kredi notu ile görünüm konusunda herhangi bir değişiklik yer almayan değerlendirmede, sosyal güvenlik reformlarının beklentilerden daha kapsamlı olması halinde de kredi notunun yükseltilebileceği belirtildi.
Değerlendirmede, "Sosyal güvenlik reformları beklentilerimizden kapsamlı olur ve mali performansın güçlenmesi ile kamu borcunun belirgin oranda azalmasına yol açarsa kredi notunu yükseltebiliriz" denildi.
Diğer taraftan, Türkiye'nin makro ekonomik dengesizliklerinin bu yıl içinde düzeltilmemesi ve ülkeyi dış şoklara kırılgan halde bırakmaya devam etmesi halinde kredi notunun mevcut seviyede kalacağı ifade edildi.
Dolar/TL, değerlendirme notunun ardından ilk tepki olarak 1.7940'dan 1.7925'e kadar geriledikten sonra TSİ 14:13'te 1.7933 seviyesinden işlem gördü.

Bankacılar S&P açıklamalarının olumlu olduğunu ancak açıklamalarda yeni bir bilginin yer almadığını belirttiler.

Türkiye'nin kredi notunu 19 Şubat 2010'dan bu yana yatırım yapılabilir seviyenin seviyenin iki basamak altında olan BB seviyesinde tutan S&P, görünümü ise pozitifte bulunduruyor.

(Reuters)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir