Sanayi politikaları 'yuvarlak masa'da ele alınacak

TÜSİAD'ın 'Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Toplantısı'nın ilki, yarın Babacan'ın katılımıyla yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜSİAD'ın, "Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Toplantısı" etkinliğinin ilki, yarın İstanbul'da Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

TÜSİAD açıklamasında, TÜSİAD Yönetim Kurulunun, TÜSİAD sanayi politikası faaliyetlerini yeni oluşturulan Sanayi Politikaları Forumu bünyesinde gerçekleştireceği, bu mekanizmanın temel amacının, Türkiye'de sürdürülebilir büyüme temelli ve ülkenin üretkenliğinin artırılmasına yönelik uygulanabilir bir sanayi politikasının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamak olduğu belirtildi.

Bu çalışma grubunun kalıcı bir yapı ile senede en az bir defa Sanayi Politikası Yuvarlak Masası etkinliğinin düzenlemesinin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, etkinliğinin ilkine, Sanayi Politikaları Forumu Üyelerinden Mustafa Koç, Tuncay Özilhan, Zeynep Bodur Okyay, Ömer Dinçkök ve Aldo Kaslowski'nin de katılımının beklendiği bildirildi.

Toplantının ilk bölümünde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, basın ile sanayi politikaları kapsamındaki görüşlerini paylaşacaktır.

Sanayi politikalarının oluşturulması ve geliştirilmesine yönelik özel sektör ve kamu arasında gerçekleşecek görüş alışverişi bölümü basına kapalı olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir