Sanayici, yeni istihdama göz kırptı

Her 100 sanayiciden 20'si gelecek 3 aylık dönemde yeni istihdam artışı bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sanayiciler son üç ayda üretim hacminde yaşanan gerilemeye rağmen yeni istihdam için ışık yaktı. Her 100 sanayiciden 20'si son üç aydaki üretim hacminin gerilediği söylerken aynı sanayiciler gelecek 3 aylık dönemde ise yeni istihdam artışı yaşanabileceğini söyledi.

Merkez Bankası İktisadi Yönelim Anketi verilerinden yapılan hesaplamalara göre, İktisadi Yönelim Anketine katılan her 100 sanayiciden 20'si gelecek 3 aylık dönemde yeni istihdam artışı yaşanabileceğini söylerken, 71'i ise söz konusu dönmede istihdamın aynı düzeyde kalacağını, 9'u ise istihdamda azalma yaşanacağını kaydetti.

Söz konusu dönmede sanayicilerin son üç aydaki üretim hacimlerindeki azalış dikkat çekti. Bu yılın Ocak ayında ankete katılan her 100 sanayiciden 48'i son üç aydaki üretim hacminde artış yaşadığını söylerken bu sayı Şubat ayı itibariyle 29'a geriledi. Aynı dönemde son üç aydaki üretim hacminin azaldığını söyleyenlerin oranı ise 20'ye çıkarken, aynı kaldı diyenlerin sayısı ise 50 oldu.

Sanayicilerin son üç ayda aldıkları sipariş miktarında da azalış yaşandı. Şubat aşında her 100 sanayiciden 49'u sipariş miktarının aynı kaldığını söylerken, 20'si siparişlerinde azalma yaşandığını dile getirdi. Ocak ayında her 100 sanayiciden 42'si siparişlerinde artış yaşandığını söylerken Şubat ayında bu sayı 30'a geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir