Sanayicilere yerli otomobil çağrısı

Başbakan Erdoğan, Sanayi Şura'sında yaptığı konuşmada sanayicilere "Yerli otomobilimizi artık kendimiz üretmeliyiz" diye seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -Başbakan Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Sanayi Şurası'nın açılış törenine katıldı.

Konuşmasına teröre çözüm arayışı ile başlayan Erdoğan; "Bu mesele tamamen çözüldüğünde kazanan ben olmayacağım, ülke kazanacak. Mesele 76 milyonun meselesidir. Kazanan 76 milyonun tamamı olacak. İçeride ve dışarıda risk almaya, reform yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ekonomik verilere değinen Başbakan Erdoğan, "Hiç risk almasaydık bu ekonomiyi 3 kat büyütemezdik, faizleri tek haneleri oranlara çekemezdik. IMF kredi açan bir ülke konumuna gelemezdik. 27.5 milyar dolar olan MB döviz rezervini 134 milyar dolara çıkaramazdık. Bu durup dururken olmadı." şeklinde konuştu. 

Eğer ilk 10'u hedefliyorsak bunu takipçi ve taklitçi olarak yapamayız diyen Erdoğan, bilgi üretimi yapmak zorunda olduğumuzu ve bilim ve teknololjide meyve toplayacağımız bir döneme girdiğimizi belirtti.

"Yerli otomobilimizi de artık kendimiz üretmeliyiz"

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Özellikle sanayicilerimiz artık bu kararı vermelidir, en azından nasıl ki şu anda kendi insansız hava araçlarımızı üretmeye başladık ve şimdi inşallah ATAK helikopterimizi üretir hale geldik, bundan çok daha rahatı olan yerli otomobilimizi de artık kendimiz üretmeliyiz. İçeride de dışarıda da risk almaya, reform yapmaya, cesur davranmaya devam edeceğiz. Milletin teveccühleriyle hedeflerimize doğru ilerlemeye devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir