Şanlıurfa'da hain saldırı: 1 polis şehit, 1 polis yaralı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, polis aracına yapılan silahlı saldırı sonucunda yaralanan 2 polisten biri şehit oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, polis aracına uzun namlulu tüfeklerle ateş açılması sonucu yaralanan 2 polis memurundan Serdal Toprak hayatını kaybetti. Diğer yaralı polis Sinan Şengün'ün tedavisine devam ediliyor

Olay, akşam saatlerinde Ayvanat Mahallesi'ndeki Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Sitede devriye dolaşan polis ekip aracına kimliği belirsiz kişiler tarafından çapraz ateş açıldı. Saldırıda araçta bulunan 2 polis memuru yaralanırken, saldırganlar kaçtı. Yaralı polisler tedavi için hastaneye kaldırılırken; bölgeye sevk edilen aralarında özel harekatçıların da bulunduğu polisler saldırganların bulunması için operasyon başlattı.

Valilikten açıklama

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Siverek ilçesinde polis aracına yapılan saldırıya ilişkin, "Kaymakama karşı saldırı söz konusu değil, şu anda geniş çaplı bir operasyon devam ediyor" dedi. 

Vali Küçük, saldırıda yaralanan polis memuru Sinan Şengül'ü kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek, doktorlardan sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. 

Ziyaretinin ardından hastane önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Küçük, saldırıda polis memurlarından Serdal Toprak'ın şehit olduğunu, Şengül'ün ise yaralandığını söyledi. 

Küçük, yaralı polisin hayati tehlikesinin bulunmadığını vurgulayarak, "Şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve emniyet teşkilatına başsağlığı diliyorum. Kaymakama yönelik bir saldırı yok. Sadece o bölgeye 100-200 metre yakında kaymakam bey bir süre bulunmuş. Kaymakama karşı saldırı söz konusu değil, şu anda geniş çaplı bir operasyon devam ediyor" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir