Şanlıurfa'da LPG tankı patladı: 1 ölü

Şanlıurfa Karaköprü'de bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybederken 21 kişi de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesindeki bir akaryakıt istasyonunun yakınında meydana gelen patlamada, 1 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde yaşanan patlama ve yangının ardından kontrol altına alınan olayda, soğutma çalışmaları devam ederken, yeniden yoğun dumanlar yükselmeye başladı.

Bunun üzerine polis ekipleri güvenlik çemberini genişleterek, olası bir patlama veya yangın ihtimaline karşı çevredeki geniş bir alanda ev ve iş yerlerini boşalttı.

Petrol istasyonunun önünden geçen ve daha önce tek yönlü olarak ulaşıma kapatılan Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu güvenlik amacıyla çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı.

İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, ilk incelemelere göre olayın bir terör saldırısı olmadığını ifade etti. Yaklaşık bir hafta önce petrol istasyonunda ''gaz sızıntısı'' şikayetinin geldiğini aktaran Okutan, teknik heyetlerin gelip incelemelerde bulunduğunu ancak ''gaz sızıntısı'' tespit edemedikleri bilgisini verdi.

Bir saat sonra ne olur onu Allah bilir

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba patlamaya ilişkin hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirterek, "100'ün üzerinde evimizin camında ve duvarlarında hasar, çatlak var. Ağır yaralı olan 3 kişinin hayatta kalması en büyük sevincimiz olacaktır" dedi.

Patlamanın ardından Vali Nuri Okutan ve Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile birlikte bölgede bulunduklarını belirten Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Üzücü bir olay, şok içerisindeyiz. Arkadaşlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Arkadaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz, patlama riskine karşı tüm tedbirleri almış durumdayız. Ama bir saat sonra ne olur onu Allah bilir.

Şu an için 'gaz kaçağı' deniliyor ama olay bitsin, kesin sonuç çıkartılacak raporların sonunda belli olacaktır. Hasar tespit çalışmalarımız başladı. 100'ün üzerinde evimizin camında ve duvarlarında, hasar, çatlak var. Ağır yaralı olan 3 kişinin hayatta kalması en büyük sevincimiz olacaktır."

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de göreve geldiği tarihten itibaren yapılaşma alanı içerisindeki istasyon taleplerini reddettiklerini belirterek, mevcut istasyonların ise eski yapılar olduğunu kaydetti.

Öte yandan patlamada yaralananların sayısının 21 olduğu bildirildi.

Yaralı olarak hastanelere kaldırılanların sayısının 21 olduğu ve bunlardan 16'sının yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildiği belirtilen olayda, hayatını kaybeden kişinin de Abdullah Sepürler (40) olduğu öğrenildi. Sepürler'in petrol istasyonunun arkasında mefruşat ürünlerinin satıldığı iş yerlerine sabah saatlerinde mal getirdiği tahmin ediliyor. Sepürler'in cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Tedavileri süren yaralılardan Şahin Kabakçı, Halil Akkuş ve Ahmet Başlı'nın durumunun ağır olduğu bildirildi.

Bu arada patlamanın yaşandığı petrol istasyonunun sahibi ile bazı çalışanlarının ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldükleri de öğrenildi.

Faruk Çelik: Çok vahim bir tablo

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Okutan'la bölgedeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çok müessif ve çok büyük tahribata neden olan bir olayla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Patlamanın LPG sıkışması sonucu meydana geldiğinin tahmin edildiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Çok vahim bir tablo var. Tek tesellimiz, bu büyük olay karşısında can kaybının çok fazla olmaması ama bir kişi bile bizim canımız, ciğerimiz, her şeyimiz. Gerçekten ben de bir şaşkınlık yaşıyorum çünkü şehir içerisinde diyebileceğimiz, Şanlıurfa'nın gelişen bir bölgesi burası... Böyle ağır bir durumla karşı karşıyayız. Allah bir daha göstermesin temennisinde bulunuyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir