S.Arabistan'dan operatörlere 48 saat süre

Komisyon, telekom şirketlerine, yasağı engellemek için "sunulan çözümleri" denemeleri konusunda yarına kadar süre tanıdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CİDDE - Suudi Arabistan İletişim ve Enformasyon Teknolojisi Komisyonunun, ülkedeki cep telefonu operatörlerine, Blackberry'nin mesaj servislerinin devam etmesiyle ilgili anlaşmayı neticelendirmek için 48 saat süre verdiği bildirildi.

Saudi Gazette'nin Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı'na (SPA) dayanarak verdiği habere göre, komisyon, dün yayımladığı bir açıklamayla, telekom şirketlerine, yasağı engellemek için "sunulan çözümleri" denemeleri konusunda yarına kadar süre tanıdı.

Suudi Arabistan, önceki gün, Blackberry'nin üreticisi RIM şirketiyle mesaj servislerinin kesilmemesi için ön anlaşmaya varmıştı.

Kanadalı telefon üreticisinin, Suudi hükümetinin BlakcBerry verilerini izlemesine imkan vermek için Krallıkta bir sunucu kurulmasını kabul ettiği belirtilmişti.

Mesaj servisi Suudi Arabistah'ın önceden açıkladığı gibi cuma sabahı kesilmiş, ancak ön anlaşmadan sonra yeniden hizmete girmişti.

Bu arada Suudi Arabistan'da telefon satışlarının merkezi olarak bilinen Cidde'deki telefoncular çarşısı Blackberry'lerini elden çıkarmak isteyenlerin akınına uğradı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir