Saran'dan 2 bin kişilik yeni istihdam

Çalışmalarını istihdam odaklı sürdürdüklerini kaydeden Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran önümüzdeki yıl 4 bin kişilik istihdam hedeflediklerini açıkladı. Saran, güneş enerjisine yönelik yeni yatırım planlarına ilişkin bilgi verirken, yat

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Derya EĞRİCAN GÜLEÇ

MERSİN - Çalışmalarını istihdam odaklı sürdürdüklerini kaydeden Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran önümüzdeki yıl 4 bin istihdam hedeflediklerini açıkladı.

Bu doğrultuda özellikle çağrı merkezi yatırımı üzerinde durduklarını dile getiren Saran, Eskişehir'de bir çağrı merkezi kurarak ve burada 400 kişiyi istihdam ettiklerini önümüzdeki yıl sonunda bu rakamı bin kişiye çıkarma hedeflediklerini bildirdi. Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) 1. Geleneksel Buluşması adı altında düzenlediği toplantının konuğu Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran oldu.

Güneş enerjisine yönelik yeni yatırım planlarının da olduğunu belirten Sadettin Saran, "Yatırım için Enerji Bakanlığının bağlantı yerlerini tespit etmesini bekliyoruz. Birkaç yer var ve bunlardan biri de Mersin" dedi.  Toplantıda Mersinli genç işadamları ile tecrübelerini paylaşan Saran, yatırımlarıyla ilgili de bilgi aktardı. İspanyol ya da Norveçli bir ortakla birlikte güneş enerjisi ile ilgili bir yatırım planladıklarını belirten Sadettin Saran 2014'e kadar 50-100 megawatt arası yatırım planladıklarını söyledi.

Yatırım alanları içerisinde Mersin'in bulunduğuna da değinen Saran, şöyle konuştu:

"Avrupa'da İspanya'dan sonra en çok güneş potansiyeli olan ikinci ülke Türkiye. Ama Avrupa'da güneş enerjisi kullanımında yüzde 1'de dahi değiliz. Çok bakir bir alan. En verimlisi de güneşin yanına rüzgâr enerjisini de ekleyebilmek. Bu yatırımlar için devletin belirleyeceği yerleri bekliyoruz. RES lisansları verilirken bazı hatalar yapıldı. Güneşte aynı hataları yapmamak için biraz daha titiz davranılıyor ve süre uzuyor."

Nakitte kalma zamanı

Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin değerlendirmeler de yapan Sadettin Saran, dünyada ciddi bir kriz yaşandığına dikkat ederek, Türkiye'de mevcut durumda bir sorun gözükmemesine karşın Türk işadamlarının dünya krizinden etkilenmemesinin mümkün olmadığını anlattı. Kendisinin de pek çok firma gibi Holding olarak yurtdışında yatırımları bulunduğunu anlatan Saran, ister istemez yatırımları bulunduğu ülkeler ekonomik krize girince kendilerinin de belirli ölçülerde etkilenmek durumunda kaldıklarını söyledi.

Ancak Türkiye'nin krizlerden ders çıkaran bir ülke olması nedeniyle firma olarak genellikle kriz dönemlerinden büyüyerek çıktıklarını kaydeden Saran, Mersinli işadamlarına "Bu dönemde nakitte bulunup fırsatları iyi değerlendirin" tavsiyesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir