Saray Matbaa yüzde 29'unu halka açıyor

Saray Matbaa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Keleş, halka arzdan 11 milyon 340 bin lira ile 12 milyon 600 bin lira arasında gelir beklediklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - Saray Matbaacılık Kağıtçılık Kırtasiyecilik Ticaret ve Sanayi, şirket sermayesinin yüzde 29,51'ini halka açıyor. Şirketin ödenmiş sermayesinin 8 milyon 600 bin liradan 12 milyon 200 bin liraya artırılması nedeniyle mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak 3 milyon 600 bin lira nominal değerli B grubu paylar halka arz edilecek. 1 lira nominal değerli bir payın satış fiyatı 3,15-3,50 lira arasında belirlendi. Şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranı %29,51 olacak. Satış, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ tarafından "Değişken Fiyatla Talep Toplama ve Satış" yöntemi ile İMKB Birincil Piyasa'da gerçekleştirilecek ve İMKB Birincil Piyasa'da işlem saatleri 10:30–12:00'de olacak. Halka arzın mayıs ayı sonunda yapılması planlanıyor.

Halka arz geliri yatırımlara

Saray Matbaa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Keleş, halka arzdan 11 milyon 340 bin lira ile 12 milyon 600 bin lira arasında gelir beklediklerini belirterek, "Halka arzdan elde edeceğimiz geliri, büyümenin finansmanında ve planlanan yatırımların gerçekleştirilmesi amacıyla kullanacağız. Ayrıca şirket, halka arz geliri ile malzeme alımlarında peşin alım iskontosundan faydalanarak hammadde maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor" dedi. Keleş, şirketin 2010 yılında 40 milyon 450 bin lira ciro, 497 bin 166 lira da kar elde ettiğini bildirdi. Keleş, şirketin neden halka açıldığını şöyle açıkladı:

"Şirket büyümesinin sağlıklı olarak devam ettirilmesi, kurumsallaşma, şirket bilinirliğinin ve tanınırlığının artırılması, şeffaflık ve hesap verebilirlik düzeyinin yükseltilmesi, finans piyasalarında saygınlığın artırılması, rekabet gücünün artırılması, planlanan yatırımların finansmanı, şirket hisselerinin likit hale gelmesi neticesinde kredi verenler nezdinde hisse senetlerinin teminat hüviyeti kazanması sebebiyle, gerekmesi durumunda daha düşük maliyetlerle borçlanma imkanlarına kavuşulması, potansiyel müşteriler ve iş ortakları nezdinde mevcut olan güvenilirliğin artarak devam ettirilmesi."

SARAY MATBAACILIK, Ali Keleş (Yönetim Kurulu Başkanı) tarafından 1988 yılında kuruldu. Şirket, web ofset baskı makineleri ile her türlü matbaa ürününün

üretimini, yurtdışından ve yurtiçinden aldığı her türlü kağıdın ticaretini ve kağıttan imal edilen her türlü ofis ve kırtasiye ürününün imalat ve satışını yapıyor. Ankara merkezli olan şirket, toplam 11.200 metrekare açık alan ve 10.000 metrekare kapalı alanda faaliyetlerine devam ediyor. Ortaklık; matbaa, satış, dağıtım ve yayınevi faaliyeti kapsamında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca alınması zorunlu T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen sertifikaya sahip.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir