Saraybosna Film Festivali başlıyor

Saraybosna'da, 19 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri ağırlayan festival kapsamında, bu yıl 214 film gösterime sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SARAYBOSNA - 19 yıldır dünyanın farklı yerlerinden sinemacıları ve sinemaseverleri bir araya getiren Saraybosna Film Festivali, yarın başlıyor.

Meeting Point Sineması'nda, festival kapsamında bu yıl 214 film gösterime sunulacak.

Bosna Hersekli yönetmen Danis Tanoviç'in, 63'üncü Berlin Film Festivali'nde iki Gümüş Ayı ödülü kazanan "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filmi ile başlayacak festivalde, Türkiye'den, Yeşim Ustaoğlu'nun çektiği ''Araf'' ve yönetmenliğini Ali Aydın'ın üstlendiği ''Küf'' filmleri de yarışacak.

Her yıl ünlü sinemacıları konuk eden film festivalinin bu yılki en ünlü konuğu ise ''Alcatraz'dan Kaçış'', ''Cehennem Silahı'' ve ''New York'ta Beş Minare'' filmlerinde de rol alan Amerikalı oyuncu ve yönetmen Danny Glover olacak.

Festival, 24 Ağustos Cumartesi günü, Hindistanlı yönetmen Ritash Batra'nın ''Yemek Kutusu'' filmiyle sona erecek.

-Avrupa Konseyi sponsorluk desteği sağlıyor

Uluslar arası üne sahip festivale, Avrupa Konseyi bu yıl da sponsorluk desteği veriyor.

Avrupa Konseyi Bosna Hersek Ofisi Başkanı Mary Ann Hennessey, Garden Restoran'da düzenlenen basın toplantısında, Saraybosna Film Festivali'nin, Avrupa'nın olağanüstü kültürel etkinliklerinden biri olduğunu, festivale katkı vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Hennessey, "En iyi film dalında sponsor olacağız, daha doğrusu "Saraybosna'nın Kalbi" ödülünü finanse edeceğiz. Burada söz konusu olan, sadece Saraybosan Film Festivali'ne finasal destek vermek değil. Avrupa Konseyi olarak, Bosna Hersek'in, Avrupa'nın geçmişinde ve bugününde ne kadar önemli bir anahtar olduğunu öne çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

Saraybosna Film Festivali Organizatörü Mirsad Purivatra da Avrupa Konseyi yetkililerine festivale verdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.