Sarıgül'den "evlat" göndermesi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, "Allah'ım ne verirse hayırlısını versin. Evladın da komşunun da, iş arkadaşının da siyaset arkadaşının da hayırlısını versin" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avcılar Havuz Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan  CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, Türkiye'de inançlara saygılı laikliği ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili "çocuğu yok" yönündeki eleştirilerine değinen Sarıgül, "Kimsenin çoluğuna, çocuğuna karışmayın. Allah'ım ne verirse hayırlısını versin. Evladın da komşunun da, iş arkadaşının da siyaset arkadaşının da hayırlısını versin. DSP-Anavatan-MHP koalisyonunda sayın Devlet Bahçeli ile son derece yakın oldum. İstanbul'da bazıları gelip Marmaray'ı açıyorlarsa o Marmaray'da dönemin Başbakanı Sayın Bülent Ecevit'in imzası olmasıydı, Devlet Bahçeli'nin imzası olmasaydı, Mesut Yılmaz'ın imzası olmasaydı, sen o Marmaray'ı açamazdın. Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok ama Marmaray'dan geçen onlarca çocuğu var" diye konuştu.

İstanbul'da bundan sonra bilim, çevre, doğa ve hukukun konuşacağını aktaran Sarıgül, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerle ulusal birliğin seçileceğini söyledi. 

Sarıgül, "Biz, bize gelen yurttaşımıza başın açık mı kapalı mı diye sormayız. Camiye mi gidiyorsun, cem evine mi gidiyorsun, kiliselere mi gidiyorsun, sinegoglara mı gidiyorsun diye sormayız. Çünkü biz biliyoruz ki Allah'ın yarattığı bu güzel ülkede camiler de bizim, cemevleri de bizim, sinegoglarda bizim" ifadelerini kullandı.

İnternet yasasına değinen Sarıgül, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde internetin yasaklanamayacağını vurguladı. 

Yerel seçimlerin çok önemli olduğuna işaret eden Sarıgül, kendisinin büyükşehir belediye başkan adayı olmasının iktidarı endişelendirdiğini vurguladı.

Sarıgül, "Kadir ağabey" diye seslendiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a "İstanbul'u sen mi yönetiyorsun, Ankara'dan mı yönetiyorlar? Önce onun cevaplarını bulalım" diye sordu.

Projelerini ayın dokuzunda açıklayacağını aktaran Sarıgül, "Burada sizlerin haklarını hukuklarınızı koruyacağım ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, alanda bulunmayan, AK Parti'ye oy verenlerin de haklarını hukuklarını koruyacağım" diye konuştu.