Sarısülük davasında karar açıklandı!

Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davada sanık polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davanın duruşması bugün gerçekleştirildi. Hem adliye binası içinde hem de dışında polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı davada, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında karar açıklandı. Davada sanık polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Şahbaz, Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri ve ailenin çok sayıda avukatı ile sanık avukatları katıldı.

ethem_sarisuluk.jpgCumhuriyet Savcısı Cuma Doğan, esas hakkındaki görüşünde, iddianamede "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürmek" suçu yöneltilen sanık polis Ahmet Şahbaz'ın eyleminin "meşru müdafaa olmadığını" kaydederek, "olası kasıtla adam öldürmek" ve "kamuya ait araç ve gereci suçta kullanmak" suçlarından 26 yıl 8 aydan 33 yıl 4 aya kadar hapsini istemişti. 

Duruşmayı, bazı milletvekilleri de izledi.  

Jandarma, duruşmanın yapıldığı salonda, polis ise adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Sanığın bulunduğu bölümün çevresi jandarma tarafından tamamen kapatılırken, izleyici sıralarının ilk iki bölümüne de jandarma personeli oturdu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir