Sarısülük'ü öldüren polisten tutukluluğa itiraz!

Sarısülük'ü öldürdüğü iddiasıyla hakkında 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verilen polis memuru Şahbaz'ın tutukluluğuna itiraz edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ethem Sarısülük'ü öldürdüğü iddiasıyla hakkında 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verilen polis memuru Ahmet Şahbaz'ın tutukluluğuna itiraz edildi. 

Şahbaz'ın avukatları Uğur Ceyhan ve Hüseyin Yelkovan, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz talebini içeren dilekçeyi sundu. 

İtiraz Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanacak. 

Mahkeme kararının, usul ve yasaya aykırı olduğu iddia edilen dilekçede, Şahbaz'ın tahliyesini talep edildi. 

Tutuklama nedenlerinin olmadığı ileri sürülen dilekçede, şu ifadelere yer verildi: 

"Mahkemenin kararının, usul ve yasaya aykırı oması nedeniyle temyiz ettik. Ayrıntılı temyiz dilekçemizi de vereceğiz. Müvekkilimizin kaçma durumu yoktur, kendisi polis memurudur. Her çağrıldığında mahkeme huzuruna gelmiş, mahkeme salonunda saldırıya uğramış, darp edilmiş yine de duruşmaya gelmiştir. Delillerin tamamı toplanmış, delilleri gizleme ya da değiştirme durumu söz konusu değildir."  

Avukatlar dilekçede, 6. Ağır Ceza Mahkemesinin usule ve esasa ilişkin birçok hata yaptığını, baskı, tehdit ve etkilerden uzak sağlık bir yargılama yapamadığını savundu. 

Dilekçede, şu görüşler savunuldu: 

"(Mahkeme heyeti) Görüşünü yargılama devam ederken, önceki duruşmalarda açıklamış, sanığa ceza vereceğini açıkça beyan etmiştir. Sanığa, savunmaya ve mahkeme heyetine karşı yapılan fiili ve sözlü saldırılara cevap verememiş, mahkeme alanen yapılan hakaretlere sessiz kalmış, suç duyurusunda dahi bulunamamıştır. davadan kendiliğinden çekilmiş, tarafsızlığını kaybettiğini kendisi beyan etmiştir. Ancak  son celse yaptığımız reddi hakim talebini kabul etmemiş, gerekçelerine itirazı olmamasına rağmen süresinde yaptığımız, reddi hakim talebini reddederek yasaya aykırı olmasına rağmen itiraz yolunu kapatarak kesin olarak vermiştir." 

Tutukluluğun devamı kararının kaldırılması talep edilen dilekçede, polis memuru Ahmet Şahbaz'ın tahliyesi istendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir