Sat kurtulcu, ver kurtulcu

MHP lideri Bahçeli, AKP politikalarını "ekonomide 'sat kurtulcu', milli meselelerde 'ver kurtulcu', yandaşların menfaatlerinde 'kazan kazancı" olmakla suçladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YOZGAT - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP, ekonomide 'sat kurtulcu', milli meselelerde 'ver kurtulcu', yandaşların menfaatlerinde 'kazan kazan' politikası takip ediyor" dedi.

Bahçeli, Yozgat'ın yedi ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Yenifakılı Belediyesine ziyarette bulunan ve halkı selamlama konuşması yapan Bahçeli, daha sonra partisince Boğazlıyan'da düzenlenen mitingde konuştu.

AK Parti'nin teslimiyetçi bir politika izlediğini, ekonomide "sat kurtulcu", milli meselelerde "ver kurtulcu", yandaşların menfaatlerinde "kazan kazan" politikası takip ettiğini savunan Bahçeli, gerilim politikası uygulanarak, Türkiye'nin çatışma içerisinde tutulmaya çalışıldığını ifade etti.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bir tarafta terörizm bir tarafta işsizlik, toplum öfkeli, toplum her an şiddet eylemine yönelik hale geldi" görüşünü dile getiren Bahçeli, "Böyle bir ortamda Başbakan vurdumduymaz, hanedanları gemilerden mısır ticaretine kadar her şeyi yapıyorlar. Altlarında ciplerle geziyorlar, herkes mutlu, saray gibi evlerde yaşıyorlar" diye konuştu.

Başka yerde olsa karmaşaya dönüşür

"Bir tarafta yoksullukla fakirleşen bir Türkiye, diğer tarafta haksızlıklarla, yolsuzluklarla zenginleşen bir avuç insan olduğunu" söyleyen Bahçeli, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu durum başka bir yerde olsa, kepenkler kapanır, sokaklar karmaşaya dönüşür. Türkiye'de bu görünmüyor. Bunun sebebi inançlı bir toplum olmamız. İnançlı bir toplum olduğumuz için şükür sahibiyiz, kanaat sahibiyiz, kanaat sahibi olduğumuz için 'Cenab-ı Allah'ın takdiri böyledir' deyip, halimize şükrediyoruz. Bugün devletin önemli bir kurumu olan TÜİK'in araştırmalarına baktığımızda halkın en önemli meselesinin işsizlik olduğunu, 6 milyon insanımızın işsiz olduğunu görüyoruz."

Türkiye'deki verilere göre işsizlerin yüzde 22'sini genç işsizlerin oluşturduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunların içinde binlerce işsiz kadınımız bu işsizler kervanında. Çalışma arzusu taşıyan, cari ücret dediğimiz ücreti kabullenen ama iş bulamayan binlerce genç kızımız var. Bugün bunlar ailelerin dayanışmasıyla ayakta durabiliyor, hayatlarını devam ettirebiliyor ancak iş bulamamanın sıkıntısıyla evden dışarı çıkamıyor, içten içe üzülüyor. Aileleri bu kızlarımıza üniversiteyi okuttuklarını ancak gelinlik çağa geldiklerinde evlendirmeden önce bir iş bulamamasının sıkıntısını yaşadıklarını dile getiriyorlar. İşte bu durum evlendikten sonra da öfkeyi, huzursuzluğu beraberinde getiriyor. İşte buralarda bu durumlar aile dayanışmasıyla atlatılırken, büyük şehirlerde bu sıkıntılar ailelerde sıkıntıları artırıyor. Bu durum da ailelerin içinde şiddetin artmasına, kadına yönelik cinayetlerin işlenmesine neden oluyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir