Satışa odaklanan şirketler en çok 'satış temsilcisi' aradı

Yenibiris.com'un istihdam raporuna göre bu yıl firmalar tarafından en çok aranan pozisyon satış temsilcisi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Bu yıl firmalar tarafından en çok aranan pozisyon satış temsilcisi oldu.
İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, iş ve aday arayışına dair güncel bilgiler veren "Yenibiriş İstihdam Raporu"nun 2011 yılına ilişkin verilerini açıkladı. 2011 yılı istihdam raporuna göre yayınlanan ilanlarda geçen yıla göre yüzde 10'a yakın artış gerçekleşti.
İlanlara yapılan başvurularda da yüzde 8,5 oranında artış olduğu gözlemlendi.
İstihdam raporuna göre firmalar tarafından en çok aranan pozisyon yüzde 16,68 ile satış temsilcisi olurken, satış temsilciliği pozisyonu için yayınlanan ilan sayısında geçen yıla göre yüzde 4'e yakın bir artış yaşandı.
En çok aranan diğer pozisyonlar ise yüzde 12,26 ile muhasebe elemanı, yüzde 5,44 ile sekreter, yüzde 3,82 ile yönetici asistanı, yüzde 2,55 ile inşaat mühendisi, yüzde 2,42 ile makine mühendisi, yüzde 1,92 ile yazılım uzmanı, yüzde 1,68 ile elektrik mühendisi, yüzde 1,61 ile mimar olarak sıralandı. Geçen yıl listede yer almayan grafiker pozisyonu ise bu yıl en çok ilan yayınlanan sektörler listesinde onuncu sırada bulunuyor.
Sektörler açısından bakıldığında, en çok ilan yayınlanan sektörler 2011 yılında yüzde 7,53'lük oranıyla yapı-inşaat, yüzde 6,35'lik oranıyla sağlık-tıp ve yüzde 5,74'lük oranıyla tekstil sektörleri oldu. Geçen yılın da 
ilk üçünde yer alan bu sektörlerin hepsinde 2011 yılında ilan sayıları açısından düşüş gözlemlendi. Bu üç sektörü, turizm-otelcilik, üretim-imalat, bilişim, perakendecilik-toptancılık, eğitim, gıda ve hizmet sektörleri izledi.
Adayların 2011 yılında tercih ettikleri ve başvuru yaptıkları sektörlerde ilk sıraya, yüzde 6,09'luk oranla banka-finans sektörü yerleşirken, ekonomide bankacılık alanında yaşanan hızlı gelişmeler adayların da ilgisinin bu alana doğru yoğunlaşmasını sağladı. Banka-finans sektörünü, yüzde 5,96 oranla perakendecilik-toptancılık, yüzde 5,82 oranla yapı-inşaat ve yüzde 5,71 oranla tekstil sektörleri izledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir