Sav, görevini Batum'a devretti

Hiç kimseye kırgın ve kızgın olmadığını belirten Sav, Baykal ve Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Önder Sav, 10 yıldır sürdürdüğü CHP Genel Sekreterliği görevini Süheyl Batum'a devretti.

Batum, devir-teslim öncesi parti genel merkezine gelen Sav'ı, genel merkez önünde karşıladı. Sav ve Batum daha sonra devir-teslimin yapılacağı  genel sekreterlik makamının bulunduğu 10. katta çıktılar.

Sav, burada yaptığı konuşmada, bugünü yaşamanın en onurlu ve anlamlı günlerinden biri olduğunu belirterek, 10 yıl 28 gündür aralıksız sürdürdüğü görevini Batum'a teslim edeceğini söyledi. Sav, CHP'nin büyük bir aile olduğunu, aile içinde zaman zaman sitemlerin yaşanabileceğini ifade ederek, Batum'a görevi süresince her türlü desteği ve deneyimini aktaracağını bildirdi.  Batum da bu görevi almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Baykal ve Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti

Sav, CHP Parti Meclisi'ne (PM) kendisini Genel Sekreter olarak öneren eski Genel Başkan Deniz Baykal ile son kurultaydan sonra bu görevi üstlenmesini isteyen Kılıçdaroğlu'na teşekkür etiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu birlikteliğimiz, bu güzellikleri CHP'de daha çok sergileyip daha çok yaşatacağız. Biz bir aileyiz. Bu ailenin içerisinde ufak tefek serzenişler olabilir. Ama kol kırılır, yen içinde kalır, dışa dönük mücadelemizi, karanlıklara karşı mücadelemizi yine hep birlikte o meşhur deyimiyle omuz omuza yapmak durumundayız. Sevgili Uğur Mumcu'nun dediği gibi o yenilmez tek güç halkımızla tek bir yumruk, tek bir yürek gibi çalışma alışkanlığımızı sürdürmeliyiz diye düşünüyorum."

Sav, Kemal Kılıçdaroğlu ile görevi yürütecek yeni yönetime CHP için olumlu ve CHP'nin ilkelerinden sapmayan her türlü girişiminde hiç bir art düşünce gütmeksizin yardımcı olacağını da vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir