Savaş alanı gibi

Kütahya'da LPG kamyonunda meydana gelen patlama, 19 kişiyi yaraladı, 12 araca zarar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Kütahya-Afyonkarahisar çevre yolunda LPG yüklü kamyondaki gaz kaçağı nedeniyle patlama meydana geldi. 19 kişi yaralandı, 5 araç yanarak kullanılamaz hale geldi, 7 araç ise koparak sıçrayan asfalt parçalarından zarar gördü. Hava aydınlanınca ortaya çıkan manzara patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Olay yerinden görüntüler için tıklayın

Alınan bilgiye göre, Burdur'un Bucak ilçesi nüfusuna kayıtlı Sedat Akkoca (37) idaresindeki 06 CIV 66 plakalı LPG yüklü kamyonda gaz kaçağı nedeniyle saat 00.30 sularında oluşan iki patlama ve sonrasındaki yangında 19 kişi yaralandı. Olayda, Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Bayram Özbay'ın da aralarında bulunduğu 10 itfaiye mensubu ile ilk patlama sonrası olayı izleyen 9 kişi yaralandı. Tedavilerine devam edilen ve hayati tehlikeleri bulunmadığı bildirilen kişilerden bazılarının yangın nedeniyle vücutlarında yanıklar oluştuğu, bazılarının ise dumandan etkilendiği öğrenildi.

Gaz kaçağını fark ederek patlama öncesi kamyonu durdurup uzaklaşan sürücü Akkoca'nın herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı ve ifadesine başvurulmak üzere Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezine götürüldüğü bildirildi.

Savaş alanına döndü

İki patlama ve ardından çıkan yangın, çevre yolunda olayın yaşandığı bölüm ile Fatih Mahallesi'ndeki bir sokağı savaş alanına çevirdi.

Havanın aydınlanmasının ardından İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu gözetiminde çalışmalarını sürdüren Olay Yeri İnceleme ekipleri, olayın boyutlarını görüntüledi. Doğalgaz dağıtım şirketi de sokaktaki asfaltın parçalanması nedeniyle doğalgaz boru hattı zarar gördüğü için cihazlarla ölçüm yaptı. Ekipler, çevrede doğalgaz sızıntısı olmadığını tespit etti.

Asfaltı parçaladı

Bölgedeki 7 katlı apartmanın camlarının kırılmasına da yol açan patlamanın yaşandığı kamyonun, iyice ezilerek düzleştiği gözlendi. Yanan bir itfaiye aracı, bir otobüs ve iki otomobilin tamamen kullanılamaz hale geldiği, 7 otomobilin ise yoldan kopan asfalt parçaları üzerlerine düştüğü için zarar gördüğü belirlendi.

Sokaktaki asfalt zeminin yaklaşık 50 metrelik bölümü parçalanırken, kamyonun bulunduğu alanın yaklaşık 25 metre uzaklığında kullanılmayan tek katlı binada büyük çatlaklar oluştu.

Polis ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü hasar tespiti doğrultusunda ev ve araçları zarar gören vatandaşların tespit edilmeye çalışıldığı, daha sonra yanan araçların enkazlarının kaldırılacağı öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir