”Savcılar talep etti; 25 kişi gözaltında”

Ergenekon soruşturması kapsamında, 4 savcının talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda 25 kişinin gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturması kapsamında, 4 savcının talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 25 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Çolakkadı, aralarında polis ve muvazzaf subayların da bulunduğu 25 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarının soruları üzerine, soruşturmayı yürüten 4 savcının müşterek talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda çeşitli illerde operasyon yapıldığını söyledi.

Çolakkadı, gözaltına alınanların İstanbul'da olduğunu belirterek, "Gözaltına alınanlar yarından itibaren adliyeye getirilecek"  diye konuştu.

Soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Sivas, Antalya, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Şırnak, Siirt, Iğdır, Elazığ ve İzmir'de aralarında polis, askeri personel, sendikacı ve öğretim üyelerinin de yer aldığı 25 kişi gözaltına bulunuyor.

Ankara'da gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 5 kişi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek, Antalya Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amiri ile bir polis memuru ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 3 polis memuru toplam 11 kişi uçakla İstanbul'a getirildikten sonra önce sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu kişiler daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirildi.

Gözaltındaki 3 askeri personel adliyeye sevk edildi

Sivas'ta gözaltına alınanlardan 5'i serbest bırakıldı

Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Emniyeti'nde