Sayıştay ve Hazine'den OYAK'a inceleme

Sayıştay ve Hazine müfettişleri OYAK'ta inceleme başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TBMM Dilekçe Komisyonu'nun talebi üzerine Sayıştay ve Hazine müfettişlerinin, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nda (OYAK) inceleme başlattığı belirtildi.
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre TBMM Dilekçe OYAK Alt Komisyonu Başkanı İsmail Aydın, "OYAK şimdiye kadar hiç denetlenmemiş. TBMM olarak Sayıştay ve Hazine'den denetim istedik. Müfettişler çalışmaya başladı. Hazırlayacakları rapor doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi.
Denetim girişimi üzerine OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Meclis'e gelerek kurumu savunacak.
Meclis Dilekçe Komisyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, "OYAK yönetiminde astsubayların yeterince temsil edilmediği, üyelere kesintiyle orantılı adil ödeme yapılmadığı, generallerin kızı ve damadı gibi akrabalarının işe alındığı, denetim yapılmadığı" gibi iddialarını içeren şikayet başvuruları üzerine söz konusu alt komisyonu oluşturmuştu.
Alt komisyon, 60'ın üzerinde iştiraki bulunan OYAK'ın, sadece ticari şirketlerine yönelik Türk Ticaret Kanunu kapsamında SPK tarafından denetim yapıldığını belirlerken, ham mali hem idari denetim yapılması kararı verdi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir