Sberbank, Garanti'ye ortak olmak istiyor

Garanti Bankası'nın ortağı GE'nin yüzde 20,85 oranındaki hissesini satmak istemesi Sberbank'ı harekete geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ASTANA - Rusya ve Kazakistan'da bankacılık faaliyetleri gösteren bölgenin en büyük bankalarından Sberbank'ın Garanti Bankası'na ortak olmayı istiyor.
Türkiye'nin en büyük bankalarından Garanti Bankası'nın ABD'li ortağı General Electric'in yüzde 20,85 oranındaki hissesini satmak istemesi Rusya ve Kazakistan'da bankacılık faaliyetlerinde bulunan Sberbank'ı harekete geçirdi.
12 Mart'a kadar General Electric'in hisselerini almak isteyenlerin başvuruda bulunması gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, 3,7 milyar dolar değer biçilen hisseleri almak için Sberbank'ın istekli olduğunu bildirdi. 
Garanti Bankası'nın en büyük hissedarı Doğuş Grubu'nun ise bankada yüzde 30,5'lik hissesi bulunuyor. Garanti Bankası'nın hissesini almak isteyen bankalar arasında İspanyol Banco Santander, İtalyan Intesa Sanpaolo  ve körfez ülkelerinden bir bankanın da bulunduğu bildiriliyor.  
1995 yılında Moskova'da kurulan Sberbank, daha sonra Kazakistan, Beyaz Rusya gibi Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde hızla büyümesi ile dikkati çekiyor. 
Bu konularda ilginizi çekebilir