Scania'nın Euro 6 motorları görücüye çıktı

Scania, Euro 6 normlarına sahip motorlarını gerçekleştirdiği test sürüşleriyle dünya basınına tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZÜRİH - Dünyanın önde gelen ağır vasıta üreticisi Scania, yeni teknoloji ürünü euro 6 normlarına sahip motorlarını, İsviçre'nin Zürih kentine bağlı Dinkiton kasabasında gerçekleştirdiği test sürüşü ile basına tanıttı.

Scania Ürün Yöneticisi Erik Nordström, test sürüşü öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Scania'nın "euro 6" motorlarını ilk kez dünya basınına tanıtımı için bir araya geldiklerini belirtti.

Scania'nın İsveç'teki fabrikasında 2 bin 800 mühendisin görev yaptığını anlatan Nordström, mühendislerin 600 tanesinin motor geliştirme kısmında çalıştığını belirtti.

Euro 6 tipi motorda "Egzoz Gazı Devirdaimi" (EGR) ve "Seçici Katalatik Konvertörü" (SCR) sistemlerinin bir arada kullanıldığını anlatan Nordström şunları söyledi:

"Geliştirme çalışmalarının tümü Scania bünyesinde gerçekleştirildi. Scania'nın son yıllarda geliştirdiği tüm yeni teknolojiler birarada kullanıldı. Bu motorlarda yakıt dezavantajlarını önlemek için hiçbir çabadan kaçınmadık. Bu sayede, euro 6 motorlarda azot oksit bileşenleri, euro 5 motorlara göre yüzde 80, partikül miktarı da yüzde 50 oranında azaltılmış oldu.

Azot oksit bileşenlerinin ve partikül miktarlarının en az seviyeye düşürülmesi, yakıt tüketimi ve çevreye duyarlılığı açısından euro 6 motorunun ne kadar iyi olduğunun göstergesidir. Euro 6 motorlara sahip uzun yol nakliye araçları, ilk etapta R ve G serisinde 440 ve 480 beygir güç üreten versiyonları ile karşınıza çıkacak."

Euro 6 motorların euro 3'e göre 2 kat, euro 5 motorlara göre ise 12 bin avro daha fazla maliyeti olduğunu ifade eden Nordström, euro 6 motorlu uzun yol nakliye araçlarının bu haftadan itibaren İsviçre'de, 2011 yılının sonlarına doğru ise tüm Avrupa'da satışa sunulacağı belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir