Şeb-i Arus'a 15 bin kişi katıldı

Mevlana'nın Vuslat Gecesi Şeb-i Arus Töreni'nde Yavuz Bingöl sahne aldı. Mevlana'nın "Etme" şiirini okudu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve İşadamı Muhuttin Palazoğlu'nun organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mevlana'nın Vuslat Gecesi Şeb-i Arus Töreni bu akşam Ataköy Sinan Erdem Spor salonunda yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Şeb-i Arus İstanbul 2014 programında yaptığı konuşmada, vuslatının 741'inci senesinde Mevlana'yı rahmetle yad ettiğini söyledi.

kfkjgk.jpg

"Bizleri bugünlere beraberlik aşkı getirdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarih boyunca bu millet içeriden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele etti. İşte bizleri bugünlere, birlik ve beraberlik aşkı getirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Tarih boyunca bu millet içeriden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele etti. Sayısız harpten, sayısız çatışmalardan hamdolsun yıkılmadan çıkmayı başardı. İşte bizleri bugünlere, bu gönül erlerinin ektiği sevgi tohumları, birlik ve beraberlik aşkı getirdi

Bizim sevdamız, bizim aşkımız, bizim kavgamız bu milletin, bu toprakların selametini garanti altına almak, ecdadımızın emanetini sağ salim gelecek nesillere teslim etmektir

Anadolu toprakları, bizim medeniyetimiz, birçok badireyi atlattıysa, harplerden, yıkımlardan alnının akıyla çıktıysa, bunu muhabbetle başardı. Karşısındakine kinle, nefretle bakarak değil, karşısındakini güzel görerek, birbirini güzel görerek başardı. Muhabbet ve aşk bu toprakların hamurunda, bu milletin ruhunda var"

Yavuz Bingöl de sahne aldı

Şeb-i Arus töreninde Türkücü Yavuz Bingöl de sahne aldı. Bingöl, törenin sunucusu Ertem Şener tarafından," Haksızlığa uğrayan, ama büyük vakurla bütün bu haksızlıkların üzerinden gelen sanatçı" diye anons edildi. Mevlana'nın Etme şiiri okuyan Yavuz Bingöl Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere salondan alkış aldı. Bingöl " 30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin, kardeşliğin dışında hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı sevgiyi aşkı üfleyen, nefes veren Hazreti Mevlana'nın gecesinde olmaktan çok mutluyum" diyerek sahneden ayrıldı.

Yavuz Bingöl, törende Mevlana'nın "Etme" Şiirini okudu. Bingöl, "Sayın Cumhurbaşkanım değerli konuklar 30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin kardeşliğin ötesinde hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı sevgiyi aşkı üfleyen Hazreti Mevlana'nın gecesinde olmaktan çok mutluyum" dedi. Erdoğan da konuşmasının ardından Bingöl'ü alkışladı.

Şeb-i Arus İstanbul 2014 programı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2,5 metrelik "elif" hediyesi

Konuşmasının sonunda, Adstation Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Palazoğlu tarafından, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil'in akkase ve barut ebru olarak 2,5 metrelik kumaş üzerine işlediği "elif" harfi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edildi.

Şeb-i Arus töreninin sonunda Sema Ayin-i Şerifi gerçekleştirildi. Sinan Erdem Spor Salonun ortasındaki piste çıkan semazenler ilahiler eşliğinde sema döndü. Tören Kuran-ı Kerim okunmasıyla sona erdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir