Seçim Kurulu'ndan Erdoğan'a izin yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi partilerin seçim mitinglerini yaptığı Adana İstasyon Meydanı'nda yapmak istediği mitinge vize çıkmadı. Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu, başvuruyu aynı gün Vatan Partisi'nin mitingi olduğu gerekçesiyle reddetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs günü Adana İstasyon Meydanı’nda yapmak istediği miting kentte krize dönüştü. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü dün yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsız olmalı. Seçimden önce Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana’ya gelecek olması buna gölge düşürür. Seçimden sonra gelirse kendisini en sıcak şekilde ağırlarız” diye açıklama yaparken ilçe seçim kurulu da valiliğin miting alanı talebini geri çevirdi. 

Valilik başvurmuştu

Adana Valiliği, 15 Mayıs günü Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak “29 Mayıs 2015 Cuma günü seçim faaliyetleri dışında valiliğimizin bir faaliyeti (Cumhurbaşkanımızın halkla buluşması) bulunmaktadır. Bu nedenle İstasyon Meydanı’nın bu tarihte başka bir siyasi parti faaliyetleri için tahsis edilmesin” dedi. Başvuruyu değerlendirmek için toplanan Seyhan 1. İlçe Seçim Kurul, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarına atıf yaparak 29 Mayıs 2015 günü için Vatan Partisi’nin mitingi başvurusu olduğunu,  siyasi partilerin miting alanını değiştirme yetkisinin kendilerinde bulunmadığını vurgulayarak valiliğin talebini oy çokluğuyla reddetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir