Seçimde havalar soğuyacak

Seçimlerin yapılacağı 30 Mart Pazar günü Ege ve Akdeniz dışında hava sıcaklıkları düşecek. İstanbul'da sıcaklık 9, Ankara'da 5 dereceye inecek. Doğu illerinde ise kar olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre seçimin yapılacağı 30 Mart pazar günü hava sıcaklıklarının yurt genelinde düşmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre hava sıcaklıkları 28 Mart Cuma gününe kadar mevsim normallerinde devam edecek. Ancak cumartesi gününden itibaren sıcaklıklarda sert bir düşüş yaşanacak.

Seçimin yapılacağı 30 Mart günü İstanbul'da hava 9 derece birden soğuyacak. 10 dereceye düşen sıcaklık yağış getirmeyecek. Seçim günü İstanbul'da hava parçalı bulutlu olacak.

Seçim atmosferinin gayet sıcak olduğu Ankara'da  ise seçim günü hava sıcaklıklığı 5 dereceye kadar düşecek. Ani düşüşün yaşanacağı İç Anadolu Bölgesi'nde de aşırı yağış beklenmiyor.

Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde ise hava sıcaklıkları normal düzeyde seyredecek. 30 Mart Pazar günü İzmir'de sıcaklık 16 derece, Antalya'da 20 derece olacak.

Doğu'da kar bekleniyor

Seçim günü Karadeniz'i de kapsayan bölgelerle birlikte yurdun Doğu'sunda hava sıcaklıklarının oldukça düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre 30 Mart Pazar günü Doğu illerinde şiddetli soğuk ve kar olacak.

 

İşte 30 Mart günü hava tahmini haritası:

hava_tahmini.jpg

 

Bu konularda ilginizi çekebilir