Seçimler promosyon sektörüne çare olmadı

Promotürk Genel Başkanı Güler, "Geçen yıla oranla sektörümüzde yüzde 30-40 aralığında daralma söz konusu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Promotürk Genel Başkanı Ercan Güler, geçen yıla oranla sektörde yüzde 30-40 aralığında daralma olduğunu belirtti. 

Yerel seçimler öncesinde promosyon sektörüne yönelik değerlendirmede bulunan Güler, Türkiye'deki promosyon sektörünün son yıllarda ilaç ve enerji sektörlerinde uygulanan yasaklar sebebiyle yüzde 30'luk ciro kayıplarına ve beraberinde yüzde 20 istihdam azalmasına sebep olduğunu belirtti. 

Türkiye'de yaşanan son olayların etkileriyle gerek yurt içi gerekse yurt dışı satışların düştüğünü ifade eden Güler, şunları söyledi: 

"Geçen yıla oranla sektörümüzde yüzde 30-40 aralığında daralma söz konusudur. Gerekli çalışmalar sonucu, ilgili yasakların kalkması sağlandığı takdirde sektörümüzün yenilikçi çalışmalarını da göz önüne aldığımızda gelecek açısından endişe etmeye gerek kalmayacağı düşüncesindeyim. Promotürk olarak yapacağımız yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarımızla sektörümüze canlılığın geleceğinden hiç kuşkumuz yoktur. 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında Felix Baumgartner'in açılışını yapacağı Promotürk İstanbul Fuarı'nda bu canlılığın hangi aşamalara kadar çıkacağını hep birlikte göreceğiz." 

Güler, yerel seçim promosyonunun ne kadarlık bir büyüklüğe sahip olduğuna değinerek, "Kesin olmamakla birlikte seçim promosyonundan beklediğimiz rakamsal büyüklük 50-60 milyon lira aralığındadır. Bunun yüzde 70 civarı ithal ürünlere kalan yüzde 30'u ise Türkiye'deki ürünlere gidiyor" diye konuştu. 

Aday fotoğraflı kalem, kupa, şemsiye... 

Adayların en çok atkı, bere, mutfak önlükleri, bayrak, poster, kalem, kupa, anahtarlık, şemsiye gibi ürünlere ilgi gösterdiğini belirten Güler, "Adaya özel tasarım ürünler için de talep geliyor. Kalem isteniyor ama kalemin içinde adayın fotoğrafı ve bilgileri bulunan not konuluyor. Mesela içinde çorba haznesi bulunan bardak ya da bıçak, şişe kapağı açacağı, tornavida gibi özellikleri bulunan anahtarlık gibi talepler de geliyor" şeklinde konuştu. 

Büyüksoy Bayrak ve Şemsiye AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Büyüksoy da seçimlerde yoğun bayrak taleplerinin olduğunu belirterek, "Yerel seçimler dolayısıyla daha çok aday posterleri yaptık. Adaylara büyük ebatlarda dijital baskılı poster hazırladık, o bakımdan yoğunluk yaşadık. 2009 yerel seçimlerine göre adayların talepleri arttı" dedi.