Şehidimizin kanı yerde kalmadı

Siirt'te dün gece teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Komiser Osman Demir için Valilikte tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Komiser Osman Demir için düzenlenen törende, "Aziz şehidimizin kanı yerde kalmadı" dedi.

Siirt'te dün akşam teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Komiser Osman Demir (40) için Valilik önünde tören düzenlendi. Bakan Şahin, törende yaptığı konuşmada, "o aziz kanın bedelinin, bu sabah yerde mahzun bırakılmadığını ve gereğinin yapıldığını" söyledi.

"Keşke akşamki, olay olmasaydı, keşke sabahki de olmasaydı. Her iki olayda bu kutsal topraklarda gerçekleşti. Diğer olaylar gibi, diğer cahilce, haince, vahşice gerçekleşen olaylar gibi" diyen Şahin, nüfus kaydı bu devletin kütüklerinde bulunan insanların farklı şekilde yönlendirilerek, farklı şekillerde yönetilerek kardeş kardeşe silah çektirilerek, bir senaryoyu yıllardır yaşadıklarını, yaşatılmanın istendiğini bildirdi.

Şehit kanları ile yoğrularak bugüne miras bırakılan Misakı Milli sınırları içerisindeki aziz vatanın bölünmezliğinin, devletin bütünlüğünün, milletin birliği ve kardeşliğinin dünya döndükçe yaşayacak ve yaşatılacağını ifade eden Şahin, şöyle dedi:

"Bunun aksi düşünceye kapılanlar, kapılmış olanlar, o düşüncelerin maşaları, o düşünceleri şuursuzca sarılanlar tekrar tekrar düşünmelidirler ki, bu sokak çıkmaz sokaktır. Belki zaman zaman boşluklar bulabilmişlerdir. Ama o boşluklar artık güvenlik teşkilatı mensuplarımız tarafından, polisimiz, jandarmamız kara kuvvetlerinin iç güvenlik unsurları tarafından gün be gün kapatılmakta ve daraltılmaktadır. Önleyici önlemler alınacaktır, alınmaktadır. Dün Diyarbakır'da önceki günkü menfur saldırı olayının şehitlerini gözyaşları ile uğurladık. Ama hayat orada durmadı, burada da durmadı. Bir taraftan acıyı yükleteceğiz, ama aynı anda eş zamanlı neyin ne olduğunu, niçin olduğunu, kimin yaptığını, kimin yapmaması gerektiğini nasıl yapmaz hale getirilebileceğini düşünmeye ve planlamaya hükümet olarak, devlet olarak ve devletimizin kurumları olarak bir seri çalışma halinde devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Aziz şehidimizin kanı yerde kalmadı. Bugün Siz saygıdeğer Siirtli hemşehrilerimizin yakınlığı, sahiplenmişliği, duyarlılığı bu meselenin çözümünün olmazsa olmaz örnek ve asil bir parçasıdır."

'PKK kahrolsun' bu milletin talebidir

Vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, polise uzanan eller kırılsın, kahrolsun PKK" diye slogan atınca, Bakan Şahin, "Bu meydanın sesi, 'PKK kahrolsun' bu milletin talebidir, bu Hakkarilinin, Muğlalının, Edirnelinin, Trabzonlunun, Hataylının talebidir. Bu talep devleti yöneten hükümetimiz için, hükümetimizin bu konudaki planlama uygulama birimleri için bir emirdir. Acımızla baş başa olacağız. Ama aklımızı, gönlümüzü ve kalbimizi kontrol ederek, bu hayatı daha huzurlu ve daha iyi hale getirmek için gerekli olan sağduyulu çalışmayı da yine hep birlikte yapacağız. Terörün üzerinden yapmama ferasetini ortak aklını bu ülkede yakaladık, daha da çok yakalayacağız ve yaşayacağız" diye konuştu.

Vali Musa Çolak da demokrasiye ağızlarından düşürmedikleri halde demokrasiye inanmayanların hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını belirtti.

Bu kanlı oyunların hedefinin ülkeyi bölmek, milleti ayrıştırmak ve kaos oluşturmak olduğunu anlatan Çolak, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındakiler, kandan beslenen, aydınlıktan korkan şer odaklarıdır. Kendi insanına bile güvenmeyen kişilerdir. Onlar kendi insanının ekmeğini elinden alanlardır. Gençlerin eline silah vererek dağa gönderen gözü dönmüşlerdir" dedi.

Emniyet Müdürü Recep Güven ise şehit Demir'in operasyonlardan çok kapı kapı dolaşarak yoksulların ve öğrencilerin yardımını koştuğunu aktararak, törenin en yüksek rütbede şehitlik türbesine terfi töreni olduğunu dile getirdi.

Törenin ardından Demir'in cenazesi memleketi Isparta'nın Eğirdir ilçesine gönderildi.

Törene İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Nejdet Özel, Van Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Emniyet Genel Müdür Vekili Fahrettin Demirer, AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Demir'in 2 yıldır Siirt'te görev yaptığı bildirildi.

Komiseri şehit edenlerle çatışma

Siirt'te Komiser Osman Demir'i şehit ettiği belirtilen terör örgütü üyesi, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Çatışmada 1 polis memuru da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Haydar Koyuncu Caddesi'nde devriye görevi yapan polis otosuna terör örgütünce düzenlenen saldırıda komiser Osman Demir'in şehit edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Sabah saatlerine kadar süren operasyonda güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen terör örgütü üyesinin, Çonkbayır Mahallesi'nde saklandığı yeri tespit etti.

Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesinin ardından çıkan çatışmada, terör örgütü üyesi ölü olarak ele geçirildi.

Çatışmada, bir polis memurunun da yaralandığı bildirildi. Yaralı polis memuru Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Teröristin kimlik tespit çalışmaları sürüyor

 

Siirt Valiliği, ölü ele geçirilen teröristle ilgili kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde dün akşam saat 21.40 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Osman Demir'in silahlı saldırı sonucu şehit olduğu olay ile ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatıldığı ve bugün saat 09.30 sıralarında sıcak temas sağlandığı, çıkan çatışmada bir teröristin ölü ele geçirildiği belirtildi.

Çatışma esnasında bir polis memurunun hafif şekilde yaralandığı kaydedilen açıklamada, ''Polis memurunun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ölü ele geçirilen teröristle ilgili olarak kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir'' denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir