Şehit asker Kocaeli'de son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'deki Zer Tepe üs bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er İlker Ağçay'ın cenazesi, Kocaeli'de toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Zer Tepe üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen roketli saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er İlker Ağçay, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, Güzeller Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Evin önünde helallik alınmasının ardından şehit Ağçay'ın cenazesi, Çoban Mustafa Paşa Camisi'ne getirildi.

Burada öğle vakti düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, askeri erkan, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Tören sırasında şehidin tabutuna sarılarak fotoğrafını öpen şehidin babası Erol, annesi Gülhanım, kız kardeşleri Meryem ile Merve ve yakınları, gözyaşı döktü.

Bu sırada anne Gülhanım'a taziyelerini ileten TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Katırcıoğlu, gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu.

Şehidin yakınları, top arabasına tutunarak yürüdü.

Törene katılan on binlerce vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak terörü lanetledi.

Şehidin cenazesi, Gebze Şehitliği'nde defnedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir