Şehit asker son yolculuğuna uğurlanıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Paker'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Paker için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende 25 yaşındaki şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, yaptığı konuşma sırasında duygulu anlar yaşadı.

Törene şehidin annesi Sevgi, babası Sait ve kardeşi Sertaç Paker katıldı, hamile eşi ise katılamadı. Anne Paker, şehit oğlunun tabutunu okşadı ve ambulansa konuluşu sırasında asker selamı verdi.

Sevgi Paker, yaptığı konuşmada, dimdik ayakta olduklarını ve ağlamayacağını belirterek, şöyle dedi:

"Niye ağlayacağım ben? Şehit vermişim bu topraklara. Onurluyum, gururluyum. Rabbim her anneye böyle bir şey nasip etsin. Pisliklerin sonu gelecek. Benim Selçuk'um gibi, nicesi kanını döktü bu topraklara. O kanlar boşa gitmedi, hepsi geri gelecek."

Daha sonra şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri ve sivil erkan ile şehidin yakınları katıldı.