Şehit polisin naaşı Erzurum'da defnedildi

Sur'da teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi Orhan Dilekçi'nin naaşı, Erzurum'da toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan özel harekat polisi Orhan Dilekçi'nin naaşı, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Erzurum Adli Tıp Kurumundan alınan 49 yaşındaki şehit Dilekçi'nin cenazesi, 100 araçlık konvoyla Uzundere ilçesine getirildi.

Şehit babasının polis kıyafetini giyen 19 yaşındaki Mehmet Furkan ile dedesi Mehmet Dilekçi, polis mangası tarafından omuzlarda Merkez Çarşı Camisi'ne taşınan şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Baba Mehmet Dilekçi: Benim evladım, memleketimin yüz akıdır

Baba Mehmet Dilekçi, şehit oğluyla aynı teşkilatta görev yaptığını, görevi sırasında yüz kemiklerinin kırıldığını, ağzı ve dudağının parçalandığını söyledi.

Dilekçi, şöyle konuştu:

"Oğlumun ayna gibi tertemiz, bembeyaz dosyası vardır. Milli sınırlar içinde bayrağımın altında ülkenin havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyip de ihanet eden her kim varsa lanet olsun. Bu memleketin suyu, toprağı ve ekmeği zıkkım olsun. Benim evladım, memleketimin yüz akıdır. Ülkemi yönetenlerden hassasiyet, uyanıklık ve ileriyi görmelerini istiyorum.

Cami önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, çeşitli sloganlar atarak terörü lanetledi.

Amcası Kamil Dilekçi tarafından kıldırılan namazın ardından, şehit polisin naaşı Çağlayan Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir