Şehit polisler son yolculuklarına uğurlandı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde dün yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Emniyet Amiri Aksoy ve polis memuru Akalın toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mardin'in Dargeçit ilçesinde dün yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un naaşı, memleketi Alanya'da toprağa verildi.

Şehit emniyet amirinin cenazesi, yakınları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Alanya Belediye Mezarlığı morgundan alınarak, evinin bulunduğu Kızlarpınarı Mahallesi Ezgi Apartmanı'na, okunan duanın ardından da Özmüftüoğlu Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törende şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna yakınları tarafından gül suyu döküldü. 

Aysun Aksoy, eşinin tabutuna sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından Alanya Garnizon Şehitliğine götürüldü. Cenazeye yürüyerek eşlik eden yaklaşık 2 bin kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Grup, Aksoy'un yaklaşık 13 yıl görev yaptığı Alanya Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken yürüyüşe ara vererek İstiklal Marşı okudu. 

Garnizon Şehitliğine getirilen Aksoy'un cenazesi, dualar eşliğinde defnedildi. 

Törene şehidin yakınları, Antalya Valisi Muammer Türker, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Sena Nur Çelik, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Öte yandan, şehidin annesi Emine Aysun'un sabah saatlerinde fenalaştığı, ambulansla götürüldüğü Alanya Devlet Hastanesinde gözetim altında tutulduğu için cenaze törenine katılamadığı öğrenildi.

Polis memuru Akalın Konya'da defnedildi

Şehit polis memuru Ahmet Akalın, memleketi Konya'nın Doğanhisar ilçesinde defnedildi.

Doğanhisar Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı, Deştiğin Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Bu sırada, "Zalimler için yaşasın cehennem" çığlıkları duyuldu. Şehidin teyzesi Fatma Deniz, "Hoş geldin kuzum. Senin yerine ben geçeceğim. Yalvarırım, beni de polis yapın. Bana görev verin, ben de savaşacağım. Gel yanıma, koklayayım, seni özledim" diyerek ağladı, bazı polisler de gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin annesi Kamile Akalın, baygınlık geçirince acil sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, önce Ulu Camisi'ne, cuma namazının ardından da törenin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. 

Türk bayraklarıyla donatılan meydana asılan, şehit polisin fotoğrafının bulunduğu "Selam olsun şehidime" yazılı pankart dikkati çekti.

Tabutunun üzerine nişan bohçası konuldu

Kardeşleri, nişanlısı ve yakınları, Akalın'ın tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin astsubay emeklisi babası Mustafa Akalın, ayakta durmakta güçlük çekti.

Bir süre önce nişanlanan şehidin tabutunun üzerine içinde kıyafetlerin bulunduğu nişan bohçası konuldu. 

Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin naaşı, tekbirler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz Ahmet'iz, ölüme gideriz" sloganları eşliğinde mezarlığa taşındı.

Oğlunun mezarı başında bekleyen baba Mustafa Akalın'ı Vali Muammer Erol, hiç yalnız bırakmadı. 

Şehit Akalın'ın cenazesi, gözyaşları arasında Deştiğin Mezarlığı'nda toprağa verildi.