Şehit polisler toprağa verildi

Tunceli'deki mayın tuzağında şehit olan iki polis memuru son yolculuklarına uğurlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki patlamada şehit olan polis memurlarından Gökhan Büyükarslan Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde,  şehit polis memuru Hakan Yavuz ise memleketi Trabzon'da toprağa verildi.

Tunceli'nin Nazımiye İlçesinde polis aracının geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan polis memurları Gökhan Büyükarslan ile Hakan Yavuz için önce Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törene, şehit polis Gökhan Büyükarslan'ın eşi Sevgi ve 9 aylık kızı Aleyna ile diğer yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Ulvi Saran, Elazığ Valisi Muammer Erol, 8. Kolordu Komutan Vekili Korgeneral Galip Mendi, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, AK Parti Malatya milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Başsavcı Vekili Muzaffer Sayın, daire müdürleri, çok sayıda polis, asker ve vatandaş katıldı.

Şehitlere son görev

Şehit polis memuru Gökhan Büyükarslan'ın cenazesi Malatya'da düzenlenen törenin ardından, polis helikopteriyle Osmaniye'nin Kadirli ilçesine getirildi.  Büyükarslan'ın eşi Sevgi kadın polis memurlarının yardımıyla ayakta dururken, kızı 8 aylık Aleyna'yı da babasının meslektaşları kucağından indirmedi. Büyükarslan'ın cenazesi Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, Kadirli Asri Mezarlık'taki polis şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit olan polis memuru Hakan Yavuz ise memleketi Trabzon'da toprağa verildi. Ambulansla Yomra ilçesinin Özdil beldesine getirilen Yavuz için Özdil Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine şehidin yakınları, Devlet Bakanları Yazıcı ve Özak, Trabzon Valisi Kızılcık, Rize Valisi Hacımüftüoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, polis ve askeri personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören öncesi Devlet Bakanları Yazıcı ile Özak, anne Elmas Yavuz'u teselli etmeye çalıştı. Tören, kılınan cenaze namazının ardından sona erdi. Hakan Yavuz'un cenazesi, daha sonra ilçenin Kıratlı köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir