Şehitler için son görev

Diyarbakır Silvan'daki saldırıda şehit olan 13 askerin 8'i bugün memleketlerinde toprağa verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Silvan'daki hain saldırıda hayatını kaybeden 13 şehit askerden dün toprağa verilen 5'inin ardından bugün de 8 şehit memleketlerinde toprağa verildi.

 

Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun, memleketi Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı köyünde ağıtlarla toprağa verildi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve bölge milletvekilleri katıldı.

Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker (22) de memleketi Giresun'da toprağa verildi.

Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi.

Anne İslim Kaz, "Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim, vatan sağ olsun" dedi.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı.

Koşaner ve Kılıçdaroğlu cenazede

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu için Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Çubuk Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Delimehmetoğlu'nun annesi Gülnur, babası Beytullah, kız kardeşleri Aygül ve Sude Delimehmetoğlu, yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, namazdan önce yaptığı konuşmada, "Bu vatan, millet için şehit olmak çok şerefli bir iş. Çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Aziz milletimiz, aziz şehitlerimiz bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip. Milletimiz yüreğinde vatan, millet, Allah ve Peygamber sevgisi taşımaktadır. Aziz şehidimizin ailesi bilsin ki bu şehidimiz, Allah'ın sonsuz rahmetine kavuştu" dedi.

Cenazede hükümete protesto

Jandarma uzman çavuşlar Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım için memleketleri Adana'da tören düzenlendi.

Bu arada, cenaze töreni öncesinden başlayarak ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kalabalık grup, Vali İlhan Atış ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tören alanına geldiği sırada yuhaladı. Gruptakiler, milletvekili Çelik ve hükümete yönelik tepki gösterdi.

Polis ekiplerinin, görüntü almak isteyen gazetecileri engellemeye çalışarak, tekme attıkları gözlendi. Ekipler ayrıca milletvekillerinin araçlarına saldırıp hakaret ettiği gerekçesiyle 1 kişiyi polis aracına aldı. Kalabalığın tepkisi üzerine bu kişi daha sonra serbest bırakıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir