Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Vatandaşlar, cenaze törenine katılan Ak Parti Mersin milletvekili Kürşat Tüzmen'e tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Metin Can Adana'nın Kozan ilçesinde, Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Çavuş Emrah Aktaş'ın cenazesi de Ordu'nun Ulubey ilçesinde toprağa verildi.

Metin Can'ın cenazesi Adana Asker Hastanesinden alınarak Kozan'da Türkeli Mahallesi, Ağlıboğaz Caddesi Türkmenistan Sokak'taki baba evine getirildi. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze namazı için Hoşkadem Camisi'ne götürüldü.

Tüzmen'e tepki

Cami avlusunda ve dışarıda ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar, cenaze törenine katılan Ak Parti Mersin milletvekili Kürşat Tüzmen'e tepki gösterdi. Uzun süre hükümet aleyhine sloganlar vatandaşlar, hükümeti istifaya çağırdılar. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın, Kozan'daki cenaze töreni sırasında, kendisine gösterilen tepkiyi anlayışla karşıladığını söyledi.Tüzmen, mezarlık çıkışında gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, hem kendisine hem hükümete tepki gösterilmesinin kişilerin o anki acılarından kaynaklandığını belirtti."Acılı insanlarımızın tepkilerini anlayışla karşılıyorum" diyen Tüzmen, "Ben Yörük Türkmen Şöleni'nden geliyorum. Oradaki insanları da gördüm, onlar sevgi ekiyorlar, teröristler de mayın ekiyor" dedi.

Anne Seçkin Can, oğlunun tabutuna sarılarak, "Sana söz verdim oğlum. Ağlamayacağım. Düşmanları sevindirmeyeceğim. Anneler Günü'mü kutlamanı beklerken, cenazeni getirdiler" diye gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazı sonrası şehidin tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Kozan şehir mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Törene, Adana Valisi İlhan Atış, jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, CHP Adana

Milletvekili Hulusi Güvel, Adana Emniyet Müdürü Salih Kesmez, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan ile çok sayıda asker, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Çavuş Aktaş, Ordu'da toprağa verildi

Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Çavuş Emrah Aktaş'ın cenazesi memleketi Ordu'nun Ulubey ilçesinde toprağa verildi. Hakkari'de vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu şehit olan Emrah Aktaş'ın (21) cenazesi, askeri helikopterle Ulubey ilçesine bağlı Ören köyüne getirildi.

Şehidin naaşı evinin önünde bir süre bekletilirken, toplanan kalabalık terör örgütü aleyhine slogan attı. Cenazede anne Hatice ve baba Sami Aktaş'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Cenaze daha sonra kortej eşliğinde Ören köyü, Düz Mahalle İlköğretim Okulu bahçesine getirildi. Burada kılınan namazın ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.Cenaze törenine şehidin yakınları Vali Orhan Düzgün, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, CHP Ordu

Milletvekili Rahmi Güner, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, askeri ve sivil kurumların yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir