Şehitlerin isimleri yoklamayla belirlendi

Afyonkarahisar'da askeri cephanelik patladı, 25 asker şehit oldu. Bakan Eroğlu, patlamaya bir el bombasının neden olduğunu söyledi. Patlamada şehit düşen askerlerin isimleri ise yapılan yoklamayla belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL -Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre patlamada 25 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Bakan Eroğlu patlamaya yere düşen bir el bombasının neden olduğunu belirtti. Şehit cenazeleri kimlik tespiti için DNA testi yapılmak üzere Ankara'ya gönderilirken, askeriyede yapılan yoklama sonucunda şehitlerin kimlikleri de belirlendi.

Yürekleri yaktı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiği belirtildi.
 
Patlama sonucunda, 25 askeri personelin şehit olduğu, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Yangının ardından patlama oldu

Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıkarken, kısa süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Yeni bir patlama ihtimaline karşın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı.

Akşam gelen haberlerde patlamada yaralananlar olduğu, yaralananların ambulanslarla hastanelere kaldırıldığı bildirilmişti. Patlamada yaralanan 4'ü asker 7 kişinin isimleri belirlendi.

Yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz ve Fatih Yüksel ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanede tedavileri devam eden askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu ve sabah saatlerinde taburcu edilecekleri bildirilmişti.

Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk de tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Patlamanın nedeni bir el bombası

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, ''Olay tamamen bir adet el bombasının kaza neticesinde patlamasıyla, maalesef büyük bir patlama meydana gelmiştir'' dedi.

 
CHP heyeti Afyonkarahisar'da
[PAGE]


CHP heyeti Afyonkarahisar'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, "En büyük acı, Mehmetçiklerin şehit olmasının yüreklerimizi dağlayan acısıdır. En büyük acı evlat acısıdır" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerler nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında şehitlere rahmet, yaralı askerlere acil şifa, şehit aileleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türkiye'ye başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki en büyük acı evlat acısıdır. En büyük acı Metmetçiklerimizin şehit olmasından duyduğumuz acıdır. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 25 Mehmetçik Afyonkarahisar;daki patlamada şehit oldu. Acıların en büyüğü olan bu acı yüreğimizi dağlıyor. Bu büyük acıyla yüreklerimizi dağlayan şehit Mehmetçiklerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa, şehitlerimizin aileleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize, Türkiye'ye başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimizin ailelerine de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum."

Kılıçdaroğlu bu arada, Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü Haluk Koç ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve CHP Milletvekillerinden oluşan bir heyetin Afyonkarahisar'a giderek taziyede bulunacağını ve temaslar yapacağını da bildirdi.
Öte yandan, şehitler nedeniyle Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un bugün düzenleyeceği basın toplantısının da iptal edildiği belirtildi.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

[PAGE]

 

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Afyonkarahisar’da cephanelikteki patlamada şehit düşen askerlerin adları yapılan yoklamayla belirlendi.
 
Şehit askerler şunlar:
 
Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Naim, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döger, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş, erbaş ve erler Ayhan Kutsu, Kadri Aydın, Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emre Yıldırım, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Tostan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çoğun, Abdullah Tokgöz ve Fatih Ergeç.
 

DNA testi yapılacak

[PAGE]
 
DNA testi yapılacak
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin, ''15 yaralımız vardı. 7 tanesi ayakta tedavi edildi, 8 yaralımızın tedavisi sürüyor, hayati tehlikeleri yok'' dedi.
 
Eroğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
25 askerin şehit olduğu üzücü kazada, yaralıların da hastanede tedavi altına alındığını ifade eden Eroğlu, ''Patlama cephanelikte tasnif işlemi sırasındaki bir kaza sonucu meydana geldi. 15 yaralımız vardı, bunlardan 7 tanesi ayakta tedavi edildi. 8 yaralımızın tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeleri yok. Hepsi ile tek tek görüştüm, sağlık durumları iyi. Ailelerine haber verildi. Çoğunun yakınları zaten geldi'' diye konuştu.
 
Kimlik tespiti için DNA
''Şehit cenazeleri kimlik tespiti için Ankara'ya mı götürülecek?'' sorusu üzerine de Eroğlu, şehitlerin kimlik tespitleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu konuda herhangi bir karar verilmediğini bildirdi.
Eroğlu, ''Maalesef patlamanın neticesiyle bazıları parçalanmış. Bunların DNA testlerinden geçmesi gerekiyor. Tüm ekipler burada. Durum belli olduktan sonra karar verilecek'' dedi.
Bir başka soruya karşılık Bakan Eroğlu, araziye yayılan el bombalarının toplanması konusunda uzman asker ekiplerin çalışma yaptığını ifade etti.
Kazada evlerinde maddi hasar meydana gelen vatandaşların maddi hasarlarının da karşılanacağını kaydeden Eroğlu, ''Maddi zararın önemi yok, 25 canın kaybolması esas yüreğimizi yakan nokta'' dedi.
Şehitlerin isimlerinin belli olup olmadığının sorulması üzerine de Eroğlu, ''Şehitlerimizin isimleri şu anda belli, liste yayınlanacak. Genelkurmay Başkanlığımız bugün veya yarın isim listesini yayınlayacak'' diye konuştu.
Eroğlu, hastane ziyaretinin ardından 3 gün önce Beytüşşebap'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir