Şeker hastalarına müjde

Sağlık Bakanı Akdağ, gerekirse şeker ölçüm çubuklarını ücretsiz dağıtabileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Gerekirse Sağlık Bakanlığı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile bir anlaşma sağlayıp vatandaşımıza şeker ölçüm çubuklarını ücretsiz olarak doktorlar eliyle bile dağıtırız" dedi.

Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı 2011-2014 tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Akdağ, diyabetli hastaların şeker ölçüm cihazı çubuklarını almaları konusunda yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. Akdağ, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun her bir şeker ölçüm çubuğu için 55 kuruşluk ödeme yaptığını ifade ederek, mahkemenin bu ödeme şekliyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve kendisine göre bunun yanlış bir yürütmeyi durdurma kararı olduğunu söyledi.

Vatandaşın parasını çar çur etmeyiz

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığının bu ölçüm çubuklarını hastanelere ortalama olarak 25-30 kuruşa alabildiklerini, hastanelerin kullandıkları miktarların çok büyük miktarlar olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hastanelerimizde yılda 7 milyon civarında kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, 200 milyona yakın ölçüm çubuğu parası ödüyor. Biz vatandaşın parasını çarçur edecek değiliz. Gerekirse Sağlık Bakanlığı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile bir anlaşma sağlayıp vatandaşımıza şeker ölçüm çubuklarını ücretsiz olarak doktorlar eliyle bile dağıtırız. Bunun hazırlıklarına başladık."

Yasal düzenleme için süreç gerekli

Bu hazırlıkların belirli bir süreç gerektirdiğini belirten Akdağ, "Şuan  bekleme bundan dolayı. Onun dışında eğer ilgili firmalar kaliteli ürünleri SGK'ya uygun fiyatlarla verirlerse eskiden olduğu gibi vatandaşlar doğrudan eczanelere gidip bu çubukları alabilecek. Sonuç olarak kesinlikle şeker hastası olan vatandaşlarımızı bu çubuklardan mahrum etmeyiz. Onların sağlığı için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, endişe etmesinler" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir