Şekerbank'ın tahvillerine yoğun ilgi

367 gün ve 18 aylık iki farklı tahvil ihracına 655 milyon liralık talep geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şekerbank'ın 367 gün ve 18 ay olmak üzere iki farklı vadeli tahvil ihracı için üç günde beklentilerin üzerinde, 655 milyon TL tutarında ve 2 bin 898 adet talep geldiği bildirildi.

Şekerbank'tan yapılan açıklamada, geçen hafta ticari bankalar arasında bugüne kadar yurt içinde yapılan en uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştiren bankanın, çoğunluğu bireysel olmak üzere sayıları 3 bine varan yatırımcının tercihi olduğu belirtildi.

8-10 Mart 2011 tarihleri arasında halka arz edilen 367 gün ve 18 ay olmak üzere iki farklı vadede TL cinsinden toplam 350 milyon TL tutarındaki yurt içi tahvil ihracı sürecinin tamamlandığı dile getirilen açıklamada, tahvil ihracına üç günde, beklentilerin üzerinde, 655 milyon TL tutarında ve 2 bin 898 adet talep geldiği kaydedildi.

Satış sonrasında talep karşılama oranının yüzde 53 olduğu, toplam talebin yüzde 56'sının kurumsal yatırımcılardan, yüzde 44'ünün ise bireysel yatırımcılardan geldiği bildirildi.

Şekerbank'ın tahvil ihracına gelen talebin çoğunluğunun Anadolu'da bulunan şubelere başvuran bireysel yatırımcılardan geldiği vurgulanan açıklamada, Bankanın ihraç ettiği 18 ay vadeli tahvilin, ticari bankalar arasında bugüne kadar yurt içinde yapılan en uzun vadeli tahvil ihracı olduğuna işaret edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir