Şekerbank'tan esnafa "üreten paket"

Üreten paket, esnaf ve küçük işletmelerin bankacılık işlemlerinde yüzde 50'ye, kredi faizlerindeyse yüzde 20'ye varan oranlarda indirim avantajı sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) üyelerinin finansmana kolay ulaşmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İESOB'a gelen Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız esnaf ve küçük işletmelere yönelik hazırlanan "üreten paket" ürünlerini anlattı.

İESOB'daki toplantıya İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu ile Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ve Ege Bölge Müdürü Selda Curoğlu katıldı. Sunum sırasında bir konuşma yapan Zekeriya Mutlu, esnafın en büyük sorunlarından birinin finansman olanaklarına kolay ulaşım olduğuna dikkati çekerek sunulan hizmetleri iyi değerlendirmek gerektiğini belirtti. Mutlu, esnafın teminat, kefil ve limit yönünden uygun koşulları aradığını ifade ederek, devlet kanalıyla yararlanılan kredilerin dışında özel sektör bankacılığını da yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Küçük esnafın kredilerin geri dönüşü konusunda temiz bir sicile sahip olduğunun altını çizen Mutlu, alınan kredilerin yüzde 99'unun ödendiğini, ödenemeyen kredilerin ise esnafın elinde olmayan nedenler yüzünden ödenemediğini söyledi. Mutlu ayrıca, bankacılık sektörü açısından esnafın iyi bir müşteri olduğunu da sözlerine ekledi.

Avantajlı ürünleri hakkında bir sunum yapan Halit Haydar Yıldız ise üreten paket ürünleriyle küçük esnafın kendi özel koşullarına ve nakit akışına göre planlama yapıldığını belirtti. Yıldız, şunları kaydetti:

"Şekerbank, üreten paket ile esnaf ve küçük işletmelerin bankacılık işlemlerinde yüzde 50'ye, kredi faizlerindeyse yüzde 20'ye varan oranlarda indirim avantajı sağlıyor. Esnaf ve küçük işletmeler, üreten paket ile ödeme planlarını kendileri belirleyerek kolayca kredi çekebiliyor. Ayrıca kredinin faiz oranını da kendileri seçebiliyor. 12 aya varan vade seçenekleriyle üreten paket, hedef kitlesine göre, altın, gümüş ve standart olmak üzere üç farklı paket halinde sunuluyor."

Rekabetin son safhada olduğu bir ortamda yenilik yaratan KOBİ'lerin fark yarattığını vurgulayan Yıldız, ürünleri kapsamında esnafa internet sayfası için destek verdiklerini, esnafa özel kurdukları hat ile ise özel danışmanlık yaptıklarını kaydetti. Yıldız, "Geliştirdiğimiz ürünlerle Türkiye'nin sessiz gücü olan esnafa destek vermek istiyoruz. Çünkü üreten susarsa Türkiye de susar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir