Sektörel konseyler Bursa’da ortak aklın merkezi olacak

Yeni dönemde sayıları 18’den 23’e çıkarılan sektör konseyleri kentin ortak aklını aynı çatı altında buluşturacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-DÜNYA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından sektörlerin gelişimine liderlik etmek amacıyla oluşturulan sektörel konseylerin 2018-2022 döneminde görev yapacak başkanları bir araya geldi. Yeni dönemde sektör konseylerinin sayısını 18’den 23’e çıkarıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin ortak aklını aynı çatı altında buluşturan konseylerin, stratejik alanlarda yol haritaları ve projelerin belirlenmesine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

2013 yılında hayata geçirdikleri sektörel konsey yapılanmasının BTSO’nun vizyon projelerine öncülük ettiğini ifade eden Burkay, TEKNOSAB, GUHEM, BUTEKOM ve UYEM gibi makro ölçekli projelerin sektörel konseylerdeki çalışmaların ürünü olduğunu belirtti. İbrahim Burkay, “İlk olarak her konseyimizin sektörüyle alakalı bir UR-GE projesi yürütmesini istiyoruz. Bununla birlikte konseylerimizin uluslararası bir fuarı ve kongreyi de Bursa’mıza kazandırmalarını bekliyoruz. Son olarak her konseyimizin yurt dışında sektörleriyle alakalı katılacağı etkinlikleri olacak. Tüm bu uluslararası çalışmalarla kentimizin potansiyelini yukarıya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni dönemde sektörel konsey yapılanmasına Tasarım, Mobilya, İleri Teknoloji, Değerli Maden ve Mermer ile Dış Ticaret konseyi eklenirken bir önceki dönemde Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi olarak faaliyet gösteren konsey ise Tekstil Konseyi ve Hazır Giyim Konseyi olarak ikiye ayrıldı.

Yeni dönemde görev yapacak konsey başkanlarının listesi ise şu şekilde: Bilgi ve İletişim Teknolojileri Konseyi Münür Özgen, Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Mihrimah Kocabıyık, Değerli Maden ve Mermer Konseyi Erol Yüce, Dış Ticaret Konseyi Murat Bayizit, Eğitim Konseyi Gıyasettin Bingöl, Ekonomik İlişkiler ve Finans Konseyi Burcu Erçoban, Enerji Konseyi Erol Dağlıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Burhan Sayılgan, Hizmet Ticaret Konseyi Turgay Güler, İnşaat Konseyi Ali Tuğcu, Kimya Konseyi İlker Duran, Lojistik Konseyi Mehmet Aydın Kalyoncu, Makine Konseyi Cem Bozdağ, Mobilya Konseyi Ahmet Raşit Karaaslan, Otomotiv Konseyi Haluk Sami Topbaş, Perakende Ticaret Konseyi Berna Aşıroğlu, Sağlık Konseyi Erol Kılıç, Tasarım Konseyi Ömer Kocakuşak, Hazır Giyim Konseyi Mustafa Gürses, Turizm Konseyi Sabine Sibel Çura Ölçüoğlu, Yüksek Teknoloji Konseyi Ahmet Özkayan, OSB Konseyi Halil Ersan Özsoy ve Tekstil Konseyi Bayram Uçkun.

Bu konularda ilginizi çekebilir