Seramik fuarında ‘akıllı’ ürünler görücüye çıktı

TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen uluslararası seramik banyo ve mutfak fuarı olan UNICERA’ya akıllı ve çevreci ürünler damgasını vurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - Türkiye ve dünyanın önde gelen seramik ve vitrifiye devleri, alanında dünyanın en büyük ikinci Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı olan UNICERA’da buluştu. TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki fuara bu yıl 310 firma katıldı. 2 Mart’a kadar sürecek olan ve 5 bini yabancı olmak üzere toplam 70 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuara akıllı ve çevreci ürünler damgasını vurdu. Çanakçılar Şirketler Grubu Yönetim Temsilcisi Erol Arat, fuarda klasik ürünlerinin yanında daha az su tüketen pisuar ve klozet ve armatür gruplarını sergilediklerini kaydetti. Yeşil ev konseptinden dolayı bu ürünlere olan ilginin artmaya başladığını aktaran Arat, klozetlerde eskiden 3 ile 6 litre olan su tüketimini 2 ile 4 litreye indirdiklerini söyledi. Hatta suya bile ihtiyaç duymadan kendini temizleme özelliği bulunan pisuarlar da ürettiklerini anlattı. 

Çanakkale Seramik, Kalebodur, İtalya’dan satın aldığı Edilcoughi ve Edilgres markalarını tanıtan Kale Grubu Yapı Ürünler Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, sektörün sunduğu ürünlerle su tüketimini azalttığını söyledi. Bu ürünlerle yüzde 35 ile 50 arasında tasarruf sağlanabildiğini dile getiren Kayan, firmalarının su tüketimini 2.7 litreye kadar indiren ürünler sunduğunu belirtti. Satışını yaptıkları ürünlerin üçte birinin akıllı ürünler olduğunu kaydeden Kayan, yeşil bina yapma konusunda dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye’de bu oranların daha artacağını söyledi. 

Şeffaf karoyu tanıttı

Seranit Grubu ise dünyada ilk kez ışığı geçirebilen şeff af özelliklere sahip karoyu üretti. Seranit Grup İcra Kurulu Başkanı Ece Ceylan Baba ürünün hem dış cephede hem de otellerin lobilerinde kullanılabileceğini söyledi. Ürettikleri ürünlerin tamamının çevreci ve doğa dostu ürünler olduğunu aktaran Baba, sektörde de akıllı ürün kullanma yönünde bir eğilim olduğunu belirtti. NG Kütahya Seramik Genel Müdür Yardımcısı Celal Üstündağ, fuarda bu yıl dijital teknoloji ile üretilen ahşap, beton ve taş görünümlü ürünlerin öne çıktığını söyledi. Firma olarak bu tarz ürünlerini sergilediklerini aktaran Üstündağ, büyüyen karo ebatlarına dikkat çekerek, firmalarının ağustos ayı içinde Türkiye’de ilk kez 1.6 metre X 4.8 metre ebatlarına sahip karo üreteceğini söyledi.

Altın varaklı klozet 3 bin 850 TL’den satılıyor

Ağırlıklı olarak sadeliğin öne çıktığı Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı UNICERA'da altın varaklı ürünler de yer aldı. Bu kapsamda Dekovita firması tarafından Hindistan ve İspanya’dan getirilen altın varaklı ürünler arasında musluklar, duş başlıkları ve klozetler dikkat çekti. Dekovita'nın standında yer alan altın varaklı muslukların fiyatı 2 bin 500 TL, altın varaklı klozet ise 3 bin 850 TL.

Bu konularda ilginizi çekebilir