Serbest tüketici limitlerinde indirim sürecek

EPDK Başkanı Köktaş, gelecek yıl geçerli olacak serbest tüketici limitinin Ocak ayı içinde belirleneceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, tam piyasa açıklığına ulaşana kadar serbest tüketici limitlerini indirmeye devam edeceklerini ve gelecek yıl geçerli olacak serbest tüketici limitinin Ocak ayı içinde belirleneceğini söyledi.

EPDK'nın kuruluşunun 10'uncu yılı ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Köktaş, "Piyasa yapısının nihai hedefleri gereğince tam piyasa açıklığına ulaşılana kadar serbest tüketici limitini indirmeye devam edeceğiz önümüzdeki yıl geçerli olacak serbest tüketici limitini 2012 yılının Ocak ayı içerisinde belirleyeceğiz" dedi.

Bu yıl için elektrik tüketicilerine tedarikçilerini seçebilme imkanı veren serbest tüketici limitinin 30,000 kilovatsaat olarak uygulanmasına karar verilmişti.

HES'te kurulu güç yüzde 70 artacak

Köktaş konuşmasında önümüzdeki birkaç yıl içinde özel sektör eliyle inşası devam eden 8,000 MW'lık hidroelektrik santral yatırımının tamamlanmasıyla bu alandaki kurulu gücün yüzde 70 oranında artacağını da söyledi.

Türkiye Elektrik Sistemi'nin, Avrupa Kıtası Senkron Bölgesi Şebekesi ile Avrupa elektrik piyasasına bağlandığını da hatırlatan Köktaş, "Bu kapsamda sınır ötesi ticaretin gerçekleşmesi için elektrik piyasası ithalat ve ihracat yönetmeliği senkron paralel bağlantılarda yapılacak ticareti de kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi. Bu enerji alışveriş kapasitesi önümüzdeki yıl 800 MW'a kadar artırılacak. Bu bağlantı ticaretin yanında ülkemiz arz güvenliğinin sağlanmasına da katkı sağlayacaktır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir