Sertifikaları 1 yıl geçerli olacak

"Tahıl Tohumu Sertifikasyonu ve Pazarlaması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayınlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tahıl Tohumu Sertifikasyonu ve Pazarlanması Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının "Tahıl Tohumu Sertifikasyonu ve Pazarlaması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenleme ile yönetmeliğin tanımlar bölümüne "bitki sağlığı kontrol kuruluşu ve zaman izolasyonu" tanımları eklendi.

Yapılan değişikliklere göre;tahıl tohumluklarının sertifikalandırılmasına süre getirildi. Buna göre tohumluklar üretildikleri üretim sezonu içinde sertifikalandırılacak. Sertifikalar ve raporlar düzenlenme tarihinden itibaren bir yıl geçerli olacak.

"Ambalajlama ve etiketleme" maddesinde yapılan değişikliğe göre de tarla kontrol raporlarına göre temin edilen etiketler ile laboratuvar analizleri sonunda düzenlenen sertifika bilgileri arasında farklılık meydana geldiğinde; uygun olmayan etiketlerin imhasından, tohumlukların sertifikalarına uygun etiketlerin talep edilmesinden, etiketlenmesinden ve ticarete arz edilmesinden, tohumlukları en son paketleyen ve etiketleyen sorumlu olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir