Seyidoğlu, ihracatını 'Helal Gıda' sertifikasıyla artıracak

Firma gözünü Arap ülkelerine dikti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Gıda sektörünün öncü firmalarından Seyidoğlu Helva-Reçel, yurt dışı pazarlardaki ihracat atağına Helal Gıda Sertifikasıyla devam edecek. Halihazırda Ortadoğu, Avrupa ve Amerika'ya ihracat yapan Seyidoğlu, Helal sertifikasıyla tüketiciye güven verecek.

Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, iç pazarda sektörün öncü firmaları arasında yer aldıklarını belirterek, "Dünya helal gıda pazarı yaklaşık 2 trilyon dolara ulaştı. Biz de bu pazarda etkin oyuncular arasında yer almak istiyoruz. Firma olarak 2010 yılını yeni pazarlar bulma anlamında seferberlik yılı ilan ettik. Dünyada ayak basmadık, helvamızı tattırmadık ülke bırakmamak için donanımlı bir ekip kurduk. Özellikle helva tüketen ülkeler Arap ülkeleri olduğu için sürekli Helal gıda sertifikası isteniyor. Bu sertifika ile ihracat hedeflerimize ulaşmak için yeni bir adım atmış olduk. Şu an 10 ülkeye olan ihracatımızı yıl sonuna kadar 20 ülkeye çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Türkiye'de Helal gıda sertifikasını ihracat odaklı çalışan pek çok firmanın aldığına dikkat çeken Mehmet Göksu, "Bizim üretimimiz tamamen İslami koşullarda olmasına rağmen yurtdışında bazı pazarlarda bu sertifika olmadığı için zorluk yaşıyorduk. Pek çok firma gibi biz de başvurumuzu yaptık. Gerekli denetimlerin yapılmasının ardından standartlara uygun görüldük. Özellikle Ortadoğu, Avrupa ve Amerika ülkelerinde bu sertifika isteniyor. Bundan sonra tüm ürün ambalajlarımızda 'Helal' logosu yer alacak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir