Seyrantepe'de peyzaj uygulamasına başlandı

Sahanın peyzajında kullanılan çimler Hollanda'dan geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Seyrantepe Spor Kompleksi'nin 41 bin metrekarelik alanına peyzaj uygulamasına başlandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatında sona yaklaşıldığı hatırlatılarak, inşaatın yüzde 95'inin tamamlandığı belirtildi.

Kompleksin 41 bin metrekarelik alanına peyzaj uygulamasına başlandığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'de çok az stadyumda bulunan alttan ısıtma sisteminin yer aldığı Seyrantepe Spor Kompleksi sahasının peyzajında kullanılan çimlerin Hollanda'da son teknolojik yöntemler uygulanarak üretildiği kaydedildi.

Açıklamada, Galatasaray Kulübü tarafından yapılması planlanan birtakım ek işlerin, Galatasaray Kulübünün TOKİ ile yaptığı anlaşma dahilinde yüzde 10'luk keşif artışı ile Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi'ne devredildiği anımsatılarak, ligin ikinci yarısından itibaren maçların Seyrantepe Spor Kompleksi'nde oynanabileceği bildirildi.

2016 UEFA kriterlerine uygun olarak inşa edilen ve 2 bodrum kat ile tribün yapısının altında tasarlanan 6 normal kattan oluşan Seyrantepe Spor Kompleksi'nin tribünlerinin ise 5 bin 500 ton ağırlığında çelik çatı ile kapandığı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir