Sezar Zile'de anılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKAT - Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans ve Zile Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü "Veni Vidi Divici" projesi kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Tokat'a gelen 26 kişi, Vali Vekili Mustafa Tüysüzoğlu'nu ziyaret etti.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, valilik önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tokat ve ilçelerinin, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve İslam medeniyetlerinin yaşandığı bir bölge olduğunu söyledi.
Tanıtım eksikliği nedeniyle dünyadaki ve Türkiye'deki insanların Tokat'taki bu güzellikleri tam anlamıyla fark edemediklerini vurgulayan Vidinel, "Zile Belediyesi olarak Avrupa Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ulusal Ajansın destekleriyle tanıtımda büyük organizasyonlara imza atıyoruz" dedi.
Vidinel, şunları kaydetti:
"Daha önceden tescilini almış olduğumuz 'Veni Vidi Vici' sözcüğünü, Sezar'ı, Zile'yi ve Tokat'ımızı tekrar gündeme taşımak adına bu güzel programı düzenledik. Arkadaşlarımız farklı ülkelerden gelerek Zile'de tanıştılar, ortaya koyacakları tiyatro gösterisinin senaryosunu birlikte hazırladılar. İstiyoruz ki, Sezar'ın gözde kenti Zile'yi, Tokat'ı dünya tanısın. Çünkü Sezar binlerce kilometre öteden Zile'yi almak için binlerce atlısı ile geliyor. Tarihin en kısa, en veciz mektubu olan 'Veni Vidi Vici' sözcüğünü Zile'mizde söylüyor. Bu, tarih ve kültür turizmine meyil eden insanlar için çok dikkat çekici."
Zile Belediyesi Kültür Müdürü Necmettin Eryılmaz da, projenin adının Türkçe karşılığının "geldim, gördüm, öğrendim" olduğunu söyledi.
Proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaşları 18 ile 33 arasında değişen 26 gencin 10 gün önce ilçeye geldiğini anımsatan Eryılmaz, katılımcıların bugün Zile Kalesi'nde "Sezar Zile'de" adlı tiyatro oyununu sahneleyeceğini belirtti. Eryılmaz, tiyatro gösterisinde kullanılan kıyafetleri kendilerinin hazırladığını aktardı.
Açıklamaların ardından valiliğe geçen Vidinel ve konuklar, Vali Vekili Mustafa Tüysüzoğlu ile bir süre görüştü.
Ziyaretin ardından farklı kıyafetleriyle Cumhuriyet Meydanına yürüyen konuklar, vatandaşlardan ilgi gördü.