Sezona indirimle başladılar

Stoklarını eritemeyen mağazalar, yeni sezon ürünlerinde indirime gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle stoklarını eritemeyen mağazalar, yüzde 30 ila 70 arasında değişen oranlarda yaptıkları indirimin yanı sıra, yeni sezon ürünlerinde de indirim ve çeşitli kampanyalara başladılar.

Derlenen bilgiye göre, geçen ay düşen satışları nedeniyle stoklarını eritmeye çalışan mağazalar indirim oranlarını yüzde 70'lere kadar yükseltirken, bir yandan da bir alana bir bedava ya da indirim artı ikinci ürüne yüzde 50 gibi kampanyalar düzenliyorlar.

Geçmiş yıllarda 15 günle sınırlandırılan indirim kampanyalarında, tüketicilerin alternatiflerinin artması ve yüksek rekabet nedeniyle kampanyaların süresi hayli uzarken, bu yıl sonbahar-kış sezonu henüz vitrinleri süslemesine karşın, yeni sezon ürünlerde bile indirim kampanyaları dikkati çekiyor.

Yüzde 30 ila 70 oranında indirim yapan ünlü markaların mağazalarında, sezonda 799 liradan satılan erkek takım elbiseleri 199 ve 299 lira olarak sabitlenirken, gömlekler 189'dan 94, pantolonlar 239'dan 119, ayakkabılar 295'den 88 liraya kadar düşürüldü.

Kadın giyimde ise elbiselerde fiyatlar, 160'dan 96'ya, 149'dan 74'e, 179'dan 129 liraya düşürülürken, bluzlar 19-29-39 lira, etekler 29-39-49, ceketler 49-69-89, pantolonlar 29-49-59, elbiseler 39-69-119 lira olarak sabitlendi.

Hem indirim hem kampanya

Eylül ayı başında açılan yeni sezonda, markalar, bazı ürünlerini yüzde 15 civarı indirim ve çeşitli kampanyalarla satışa sunuyor.

Yaz sezonu ürünlerini satamayan mağazalar, bir yandan stoklarını eritmek için çeşitli kampanyalar düzenlerken, indirimle açtıkları yeni sezon ürünlerinde ise satışları arttırmaya çalışıyorlar.

GSM operatörlerince yapılan yüzde 10 indirimlerin yanı sıra belli miktarda alışveriş yapan müşterilere özel indirim ve hediye çekleri veren mağazalar, yeni sezon ürünlerini kış sezonu indirim dönemine gelmeden bitirmek istiyor.

Sektörün sıkıntıları her yıl katlanarak artıyor

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Genel Sekreteri Fulden Güney de dernek tarafından giyim sektöründe sezon indirimlerinin yılda iki kez ve 15 günlük sürelerle yapılmasını kararlaştırdıklarını belirterek, ''Ancak tekstil sektörünün son yıllarda yaşadığı sıkıntıların her yıl değişerek ve katlanarak artması nedeniyle sezon indirimleri, her markanın ve mağazanın kendi belirlediği süre ve zamanlarda yapılmakta'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir