Sıcak para önlemi yerinde olur

İş Bankası Genel Müdür Ersin Özince, "Tobin vergisi gibi sloganlar peşinde değilim ancak, sıcak paraya önlem yerinde olur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sıcak paranın kontrol altına alınmalı" sözlerine ilişkin olarak, "Tobin vergisi gibi sloganlar peşinde değilim ancak, sıcak paraya önlem yerinde olur. Buna karşılık asıl önlem sığ piyasaların derinleştirilmesidir" dedi.

Diğer yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Sıcak para akışını kontrol altına almak şart. Bunu kontrol dışı tutarsanız ondan sonra siz kontrole girersiniz. Sizin durumunuz daha felaket olur" şeklindeki açıklamalarına katıldığını belirtti.

Başbakanın sözlerini değerlendirirken hangi bağlamda, hangi anlamda söylediğine de bakmak gerektiğinin altını çizen Bakan Şimşek, "Sıcak paraya önlem nasıl olabilir ve Tobin Vergisi gündeme gelebilir mi" şeklindeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

Başbakan Erdoğan, Arap Bankalar Birliği’nin Lübnan’da düzenlenen toplantısında sıcak paraya yönelik olarak önemli mesajlar vermişti. Başbakan "Sıcak para akışını kontrol altına almak şart. Bunu kontrol dışı tutarsanız ondan sonra siz kontrole girersiniz. Sizin durumunuz daha felaket olur" diye konuşmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir