Sıcaklarda boğulma ve kayıp vakaları arttı

Temmuz ayının ilk haftasında, haziranın ilk haftasına göre müdahale edilen boğulma vakalarında yüzde 43, kayıp vakalarında ise yüzde 25 artış oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle boğulma ve kayıp olaylarında artış olduğu bildirildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, AFAD koordinasyonunda müdahale edilen boğulma vakalarının temmuz ayının ilk haftasında, haziranın ilk haftasına göre yüzde 43, kayıp vakalarının ise yüzde 25 arttığı belirtildi. 

Boğulma olaylarının nisan ayı haftalık ortalamasının 11, mayıs ayı ortalaması 15, haziran ayı ortalamasının ise 25 olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Nisan ayı haftalık ortalaması 50 olan kayıp olaylarının mayıs ayı ortalaması 70'e, haziran ayı ortalaması ise 100'e yükseldi. Haziran başında 17 olan boğulma vakaları, temmuz başında 30'a çıktı. Geçen ayın ilk haftasında 88 olan kayıp vakası da temmuz ayının ilk haftasında 116'ya yükseldi." 

Açıklamada, AFAD koordinasyonunda yürütülen müdahale çalışmalarıyla boğulma ve kayıp olaylarının üstesinden gelindiği, vatandaşların da boğulma tehlikesine karşı gereken önlemleri alması gerektiği vurgulandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir