Sıcaklık 3 derece artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Doğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Samsun ve Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Sinop ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 
Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, Doğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve batıda bölgelerde kuvvetli olarak esecek. 

Kuvvetli yağış
Yağışların Samsun ve Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Sinop ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Kuvvetli rüzgar
Rüzgarın, kuzey, iç ve batı bölgelerde, kuzey ve batı yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu. 

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Az bulutlu. (30) 
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (26) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (34) 
ADANA: Parçalı ve az bulutlu. (33) 
ANTALYA: Az bulutlu. (38) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli ve çok kuvvetli, doğu çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor. (23) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (34) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimler parçalı bulutlu. 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin kısa süreli sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu ile Tokat çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Samsun'un doğusu, Ordu'nun batısında yer yer şiddetli olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Tunceli, Bingöl, Muş, Van ve Bitlis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu.